Де і як правильно вибрати вхідні двері для заміського будинку.

Це питання мучить багатьох власників заміських будинків, яким потрібно встановити або поміняти на нові вхідні двері у їх заміському будинку. Н питання, де вибрати вхідні двері – відповідь проста: на сайті за  наступною адресою https://sezonplus.com.ua/uk/vkhodnyye-dveri , а от як їх правильно вибрати – тут уже трохи складніша ситуація і є певні моменти!  

Теплоізоляція

Утеплення. Взимку металеві двері промерзають, на них утворюються іній наморозь. Протистоять цьому холодний тамбур,подвійний, а то й потрійний контур ущільнення і термоізоляційні панелі зовні полотна.

 Розрив. Якщо заходи з утеплення не ефективні, застосовують термовставки із пластику (поліаміду). Сталеві вхідні двері - це замкнутий контур, по якому йде активний теплообмін, термовставка розриває цей контур, і тоді при вуличній температурі -25 градусів всередині буде вже +10. Правда, вартість дверей зросте вдвічі, а замкова зона все одно буде промерзати.

Підігрів. Інше рішення - оснастити вхідні вуличні двері системою електопідігріву. Нагрівальний кабель прокидаємо всередині коробки і полотна, по контуру і навколо замка. Система споживає 2-8 кВт-год. на добу. Мінус: залежність від електрики.

 Взломостійкість дверей забезпечують: товста сталева обшивка; протизнімні гребені або, принаймі, штирі; вертикальні замикають ригелі; плита «антиавтоген» всередині; приховані петлі; багатоканальна система замикання; бронечашки і бронепластини, клас взломостійкості.

Взломостійкість

Класи безпеки. Відповідальні виробники сертифікують свою продукцію за ДСТУ для банківських дверей. Взломостійкість визначається випробуваннями.

1-й клас - означає, що їх можна розкрити ручним обладнанням.

2-й клас - його вхідні вуличні двері отримують найчастіше. Конструкція таких дверей захищає від злому з використанням простого електроінструменту.

3-й клас - це масивні двері, обшиті зовні двома листами сталі і додатково укріплені в усіх слабких місцях. Щоб їх зламати, доведеться 10-30 хвилин попрацювати потужною болгаркою (до 500 Вт), а щоб поставити, потрібно бетонувати коробку.

Облицювання

Не підходять: матеріали, призначені для приміщень. Вініл, штучна шкіра, МДФ-плити не витримають атмосферних явищ, порошкова фарба добре захищає сталь від вологи, але не від промерзання. Вініпласт - недорогий матеріал на основі ПВХ, різноманітний за кольорами і малюнками, теж не надто морозостійкий (від -10 до -20 градусів) і на холоді може деформуватися від удару.

 Підходять: морозостійкі матеріали. Сталева обробна панель з підкладкою (пробка або утеплювач) коштує недешево, але зате надійна. Більш вишукана обробка - водостійка корабельна фанера. Візуально такі панелі не відрізняються від дерев'яних. Панелі з вільхи, дуба, бука, горіха, сосни - найдорожчі. Це може бути складна конструкція, щит або окремі рейки.

Монтаж

Залежить від матеріалу стін. Якщо стіни будинку робляться з цегли в кілька шарів, повнотілих блоків або монолітного бетону, ніяких додаткових хитрувань для монтажу дверей не знадобиться. Якщо ж матеріали полегшені - панелі або піноблоки, отвір потрібно посилити. Як посилити отвір? Для цього відливають монолітний дверний портал з армованого бетону, прив'язуючи його арматурою до основної стіни. Якщо стіни вже зведені, посилити отвір можна за допомогою подвійної зварної рами з куточка і смуги.

Особливості монтажу в дерев'яних будинках.

 Пам'ятайте, що дерев'яні рубані будинки дають усадку в перші роки експлуатації, тому отвір для вхідних дверей обв'язують ковзною обсадочною коробкою. На торцях стін вирізують гребені, на які надягають стійки обсади, а простір над верхньою перемичкою заповнюють клоччям.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник