Навіщо потрібні чохли для телефону?

 З появою тендітних і тонких телефонів чохли для них стали неодмінними супутниками. Кожна друга людина при покупці нового смартфона на додачу до нього купує чохол для нього, а деякі розщедрюються відразу на кілька накладок з різними дизайнерськими рішеннями. Основні види чохлів для телефону: накладні чохли, бампери, чохли-книжки, чохли-фліп і гібридні чохли. Всі їх приклади з детальними фото і описами можна подивитися, наприклад,  тут https://vchehle.ua/samsung_galaxy_s20
Але, без сумніву, кожна людина замислюється про головне питання - «Купувати чохол або залишити свій телефон незахищеним, але компактним?» Для точної відповіді потрібно знати всі переваги і недоліки чохлів.
 
Плюси наявності чохла
 За час експлуатації мобільний телефон схильний безлічі різних зовнішніх впливів таких як:
  • стирання корпусу залізними предметами;
  • удари;
  • падіння з висоти;
  • силовий тиск на корпус і т.д.

 У таких ситуаціях без допомоги чохла просто не обійтися! В іншому випадку, власникові доведеться виділити зі свого бюджету зайві гроші на ремонт улюбленого девайса або ж для покупки нового.

З цього випливає, що найголовнішою функцією чохлів є захисна. Вони служать своєрідною "подушкою безпеки" і "знімають з плечей" власника зайве хвилювання щодо безпеки корпусу апарату. Люди, які цінують креатив, до того ж, можуть придбати чохол для мобільного телефону з незвичайним принтом для підкреслення свого іміджу і відповідно останнім віянням моди.
 
Недоліки чохла
Силіконові і пластикові аксесуари, як правило, дуже тонкі, тому телефон в руці лежить ідеально і не викликає відчуттів дискомфорту. Якщо ж Ви виберете товсту модель, то можете пожертвувати цими перевагами, зате смартфон буде захищений в два рази більше.
Чохли схильні до подряпин і, при неправильному поводженні, механічних сколів, однак, виконують вони свою функцію на "ура".
Ще один мінус, мабуть, більше недорогих аксесуарів - вони швидко псуються і доводиться часто купувати нову накладку.
 
 

Матеріал

 
Чохли для смартфонів роблять із широкого набору матеріалів. Найпопулярніші - звичайна шкіра, штучна шкіра, силікон і пластик. Шкіра - довговічний, приємний на вид і на дотик матеріал. У порівнянні з іншими матеріалами він доріг, але забезпечить непоганий захист і вийде з ладу дуже нескоро. Шкіряні чохли відмінно підійдуть тим, хто хоче виглядетль офіційно і по-діловому. Штучна шкіра - більш дешевий замінник натурально шкіри, який трохи поступається за багатьма параметрами. При цьому деякі типи шкірозамінника можуть мати унікальні властивості - виділити можна, наприклад, алькантару, дуже міцну і довговічну «штучну замшу». Силікон легкий, дешевий і еластичний. Він непогано захистить від подряпин і несильних ударів, але може порватися, з часом втратити форму і навіть зісковзнути зі смартфона. Пластик може зустрітися самий різний - і високоякісний, який відмінно впорається із захистом від ударів, і низькоякісний, який вашому смартфону тільки зашкодить. Не варто вестися на дешевизну! Також зустрічаються чохли з гуми (за своїми якостями схожа на силікон), тканини (дешевий і легкий декоративний матеріал), дерева (дуже міцний, але зазвичай дорогий і рідкісний матеріал), металу (важкий і дорогий, але захистить смартфон найкраще) і поліуретану (стійкий до високих температур).


Конструкція і захист


   Деякі моделі чохлів (в основному для флагманських моделей телефонів) оснащують додатковою батареєю - якщо заряд вашого смартфона зазвичай закінчується до того, як ви підключаєте його до розетки, зверніть увагу саме на такі моделі. Акумулятор всередині чохла зробить його порівняно важким і товстим, але воно того варте. Якщо ваш смартфон підтримує можливість бездротової зарядки, і ви нею активно користуєтеся, варто переконатися в тому, що чохол їй не завадить. Деякі матеріали можуть помітно послабити потужність бездротового зарядного пристрою. Якщо ви плануєте брати смартфон на відпочинок до води, краще вибрати чохол хоча б з частковим захистом від води. Іноді зустрічаються і моделі з повним захистом від вологи - такі можна навіть занурювати в воду на кілька хвилин (наприклад, для того, щоб зняти відео або фото). Часто можна побачити у продажу надміцні «товстенькі» чохли для екстремалів. У звичайних умовах такий чохол, швидше за все, буде просто вам заважати, але якщо ви хочете переконатися в тому, щоб ваш смартфон ні в якому разі не отримав подряпин і відколів, це непоганий варіант.

Які можна зробити висновки?
Якими б плюсами не володіла накладка, деякі власники вважають за краще обходитися без неї. Вони прихильники витонченого дизайну самого девайса, які не хочуть ховати всю красу і витонченість свого улюбленого апарату.
У наш час зовнішній вигляд смартфона виходить мало не на перше місце при виборі нового апарату, так тоді навіщо ж вибирати телефон з гарним кольором і дизайном, якщо на нього все одно буде одягнений чохол? Але таких авантюристів трохи, а ось тих, хто вважає за краще "безпечне життя" для свого телефону предостатньо.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник