Коротко про торцювальні пили з протяжкою

Торцювальні пили з протяжкою незамінні в столярній майстерні і на будівельному об'єкті для різання дерев'яних заготовок і композитного матеріалу. Яку вибрати торцювальні пилку з протяжкою? 

Пиляємо під будь-яким кутом.

 Торцювальні пили з протяжкою Dewalt  https://dewalt.top/instrument-dewalt/pili/pila-torcovochnaya-dewalt/  дозволяють зробити ідеальну лінію різу для конструкцій, які згодом будуть сполучатися. Так, наприклад, легко виконати викладку плінтусів, багетів або вагонки, щоб між деталями практично не було зазорів. Слово «протяжка» означає, що пила не просто опускається на заготовку, а може «проїжджати» по ній. Завдяки цьому можна використовувати більш широкі заготовки і розріз виходить дуже точним, чого складно досягти ручною циркуляркою. Необхідно пам'ятати, що якщо торцювальна пила  без протяжки сумісна з будь-яким пильним кругом, то інструменту з протяжкою потрібно диск тільки з негативним нахилом зубів.

Торцювальна пила з протяжкою Dewalt

 Пила торцювальна настільна з протяжкою DeWALT DW717XPS

 

Кращі моделі  торцювальних пил Dewalt підійдуть як для домашнього використання в гаражі, так і для професійного застосування в столярній майстерні.  Конструктивні особливості, на які потрібно звернути увагу при виборі:

Ширина протягання

Ширина протягання це відстань, яку пильний диск може пройти по заготівлі (див.рис.). Чим більше ширина протягання, тим більш широку заготовку прилад може розрізати. Тобто, якщо заготовка буде більше ширини протягання, то її доведеться різати за два заходи. Показник ширини пропила може коливатися від 70 до 340 мм в залежності від пристрою. Вибір пили торцювання з протяжкою по ширині пиляння залежить від реальних потреб. Наприклад, якщо ви плануєте займатися підгонкою плінтусів, вам цілком вистачить приладу з шириною протягання до 100 мм. А якщо потрібно готувати лаги, тоді буде потрібно прилад з більшою шириною різу.

Глибина різу

Глибина різу визначає товщину заготовки, яку зможе розпиляти. Тут, як і з шириною протягання, вибір моделі визначає характер майбутньої роботи. Для нарізки шальовки вистачить глибини різу в 50 - 60 мм, а для підготовки бруса на покрівлю потрібно прилад з глибиною різу від 100 мм. Глибину часто визначає розмір пилкового диска. Так глибину пропилу до 75 мм забезпечують диски діаметром 210 - 255 мм, 90 мм диски діаметром 255 - 260 мм, глибину пропила понад 100 мм диски діаметром 305 мм. Але тут ще багато що залежить від конструкції самої торцовки. Наприклад, дві моделі можуть працювати з однаковими дисками, але глибина пропилу у них буде різною.

Поворотна конструкція пили

Будь-яка торцювальна пила може різати заготовку під кутом завдяки напрямним (пиляємо завжди вертикально, а кут міняємо за допомогою зміни положення заготовки). А ось мати можливість різати дерево під кутом у вертикальній площині зможе не кожна пила. У більшості моделей пила може змінювати кут щодо своєї осі. Цей кут може бути від 45 і до 57 більший кут рідко де може знадобитися. Природно глибина різу знижується, коли пила в похилому положенні. 

Якість підошви

Краща торцовка з протяжкою повинна мати якісну литу підошву (підставка). Деякі дешеві моделі мають штамповану підошву, яка з часом розбовтується, в ній в процесі роботи з'являються вм'ятини. Перед тим, як купити пилку, уточнюйте у продавця, чи лита  підошва. Також звертайте увагу на якість самої підошви. У деяких пристроїв вона досить тонка і легка, через що також швидше виходить з ладу.

Висота і структура поверхні упору

Упор -  це металева планка, до якої впирається заготовка під час пиляння. Чим вона вища, тим простіше працювати з брусом. Упор в деяких моделях має знімну верхню частину, яка забирається для похилого пиляння під кутом (щоб диск пройшов). В інших же він може бути відкидний. Звертайте також увагу на структуру поверхні упору. У деяких пристроїв вона гладка, у інших же рифлена з насічками. Другий варіант краще, так як заготовка не так ковзає і краще тримається. Звичайно, завжди є струбцина, яка притисне дошку до підошви, але краща фіксація за рахунок рифленої поверхні упору не завадить.

Ширина паза під диск. Під час пиляння диск йде в паз, який розташовується під заготовкою в підошві пристрою. Чим тонше цей паз, тим краще буде якість різу. Наприклад, коли ви ріжете тонку рейку, то при маленькому пазі буде менше сколів. Також, чим ширше паз, тим більше буде відлітати туди тирси, а це зайве сміття в приміщенні.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник