Переваги і недоліки віртуального хостингу

 Спосіб розміщення сайту на хостингу впливає на доступність сторінок і швидкість їх завантаження.
Одне з популярних рішень - віртуальний хостинг. При  замовленні цього виду хостингу в компанії CityHost ви також отримуєте подарунок - безкоштовний домен і дисковий накопичувач на основі швидких SSD дисків, які зібрані в RAID10 масив.
 
Віртуальний хостинг - що це?
 
 Серед послуг хостинг-компаній зустрічається таке поняття, як віртуальний хостинг. Що ж собою являє цей вид хостингу? Під цією, на перший погляд хитромудрою назвою, мається на увазі можливість розміщувати більше одного сайту на сервері. Кількість залежить від обсягу файлів і відвідуваності цих самих сайтів. Якщо взяти до уваги потужність сучасних серверів, то на одній машині може розташовуватися кілька сотень проектів.
 По суті це оренда дискового простору на готовому і налаштованому сервері. У цій технології безліч переваг, але також є і недоліки, які можуть вплинути на підсумковий вибір майданчика для розміщення сайту.
 
Переваги віртуального хостингу
 Невисока вартість, що робить цей вид хостингу найпопулярнішим серед користувачів;
 Економія на підтримку сайту за рахунок того, що більшість пов'язаних з профілактикою сервера і серверного устаткування робіт бере на себе хостинг-провайдер. Крім того, немає необхідності купувати і розміщувати у себе обладнання.
 Налаштування хостингу з вашого боку виконується через зручну адміністративну панель: освоїти всі її можливості можна за кілька годин. Там ви зможете управляти файлами, базою даних, поштовими скриньками, доступами до хостингу і не тільки.
 Великий пакет послуг «за замовчуванням». Хостинг-провайдери пропонують безкоштовні доменні імена, можливість зареєструвати поштову адресу, комплекси захисту від вірусів, хакерських атак і не тільки.
 
Недоліки віртуального хостингу
 Мінуси віртуального хостингу сайтів безпосередньо випливають з особливостей технології - спільного розміщення декількох ресурсів на загальному, вже налаштованому сервері.
 Так як сервер вже налаштований , у вас не буде можливості встановити туди власне програмне забезпечення, яке за замовчуванням не підтримується хостинг-провайдером. Однак цей недолік актуальний тільки для великих проектів. Для переважної більшості порталів і сайтів-візиток буде достатньо стандартного списку серверного програмного забезпечення.
 Сервер - віддалений комп'ютер, у якого обмежені фізичні ресурси: потужність процесора, оперативна пам'ять. Вони розподіляються між усіма розміщеними на віртуальному хостингу сайтами. Рідко, але іноді трапляється, що один сайт споживає більше ресурсів, ніж належить. У такому випадку його сусіди по хостингу можуть відчувати дефіцит в оперативній пам'яті і потужності процесора: вони починають повільніше завантажуватися, починаються збої. Однак всі подібні проблеми вирішуються на стороні хостинг-провайдера шляхом тонкої настройки правил розподілу ресурсів.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник