Чартерні рейси: переваги і недоліки, розбираємося, що до чого!

   Багато мандрівників не відрізняють чартерні рейси від звичайних. Думають, що їх перевага тільки в супердешевій ціні. А про нюанси, через які такі рейси і вважаються чартерними не знають, і будь-яке відхилення "від норми" вважають грубим порушенням. У підсумку летять незадоволені. Давайте вже розберемося раз і назавжди, що ж таке чартерні рейси, в чому їх плюси і мінуси.

 

ЩО ТАКЕ ЧАРТЕРНИЙ РЕЙС

   Це рейс в певному напрямку, який організовує не авіакомпанія, а туроператор. Тобто він викуповує частину місць (або всі) у перевізника, а потім продає за ціною нижче регулярного рейсу. Грубо кажучи, компанія орендує літак для перевезення пасажирів. При цьому в загальному розкладі перевізника цей рейс не завжди показується, а квитки на нього можна купити тільки через компанію, яка викупила борт або блок місць.    Тобто на сайті авіакомпанії таких квитків ви не знайдете. А знайти багато дешевих чартерних рейсів можна  за посиланням на дуже корисному і цікавому сайті  компанії Пілігрим - однієї з найстаріших туристичних компаній України з давніми традиціями і найпередовішими технологіями.

 

ПЛЮСИ

   Часто такі рейси зустрічаються при перельоті на курорти, та ще з міст, звідки не літають регулярні рейси за цим напрямком. Для регіонів це суттєвий плюс. Але є й інші: Ціна за авіаквиток на чартерному рейсі нижче звичайної на 40-60%. Зазвичай переліт прямий, що економить час в дорозі. Разом з квитком часто продають і готель. Якщо ви летите перший раз в країну, то це дуже зручно. Навіть якщо літак буде заповнений на половину - він все одно полетить. Але зазвичай вільних місць на чартерних рейсах немає.

 

МІНУСИ

   Є і зворотна сторона, як у будь-якої медалі. Для когось це не проблема, але декого це може і відлякати. На чартерних рейсах в більшості випадків немає бізнес-класу - всі пасажири летять в однакових умовах економа. Іноді умови харчування можуть бути гірші, а на рейсах середньої дальності його взагалі може не бути. Уточнюйте цей момент при покупці. Рейс може вилетіти з затримкою, тому що авіакомпанія виконує його між основним розкладом. І в пріоритеті завжди регулярні рейси, а не чартерні. Маршрутна квитанція приходить напередодні вильоту, а не відразу, як при купівлі квитка на регулярний рейс. Ви повинні самостійно уточнити у туроператора час вильоту. Виліт може бути в незручний час, тому що в пріоритеті регулярні рейси авіакомпаній. За чартерний переліт милі не нараховуються. Не можна вибрати зручний час або дати - чартери організують по популярних напрямках і в сезон.

 

ВИСНОВКИ

  Якщо вам зручно - летите, незручно - шукайте інші варіанти. Може змінитися перевізник. Ви не зможете обміняти або повернути квиток. Чартерні рейси не завжди обслуговують головні аеропорти міста. Якщо ви все це приймаєте і на шляху до курорту не бачите перешкод, то чартерний рейс - найкращий варіант. Якщо ви сильно залежите від часу відпустки і не хочете штовхатися на одному пляжі з тисячею інших туристів в гарячий сезон - вибирайте регулярні рейси.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник