Проект по переробці старих меблів «Нове життя старої шафи» починається в семи регіонах

     Проект по переробці старих меблів «Нове життя старої шафи» починається в семи регіонах.  Деревообробні підприємства в семи регіонах починають проект з переробки старих меблів з деревних плит «Нове життя старої шафи».  А після того, як ви позбавитеся старих меблів, вам будуть потрібні нові. Тому можете тут https://lamelio.com.ua/ua/komodi  Інтернет-магазин меблів Lamelio має широкий асортимент якісних меблів за адекватними цінами.

 

Купити комод в Києві за ціною від 1259 грн.  Lamelio

 

 

   «Проект по рециклінгу деревних відходів  «Нове життя старої шафи»  розпочнеться цієї весни в семи  регіонах країни  за підтримки «Фонду президентських грантів». Вибір ініціаторів проекту на ці суб'єкти впав не випадково: тут є деревообробні підприємства, зацікавлені в переробці вторинної деревини. Крім того, на трьох підприємствах таке обладнання вже встановлено і готове до роботи. Наші плитні підприємства вже готові до переробки, питання в тому, щоб доставити ці відходи.

  Тому даний проект не потребує значних інвестицій, але серйозно вплине на екологію, так як знизиться навантаження на лісовий фонд », - заявив президент асоціації Олександр Шестаков. За його словами, в даний час у всіх регіонах до роботи приступили сміттєві оператори, які можуть організувати систему збору старих меблів. Однак поки не тільки жителі, а й організації викидають старі меблі, також величезна кількість деревних відходів залишається від будівельників і шляховиків. «Ті, хто зараз відповідають за збір сміття, законодавчо не зобов'язані і не зацікавлені у виділенні з нього тих чи інших відходів, наприклад, деревних.

   Завдання асоціації на даному етапі - розробити комплекс заходів та ініціатив по популяризації відповідального ставлення до утилізації старої корпусних меблів у фізичних і юридичних осіб, а також скласти проекти нормативних актів з організації, які закріплять обов'язок відправляти вторинну деревину на переробку. За результатами проекту «Нове життя старої шафи» асоціація підготує свої пропозиції щодо зміни нормативної бази в частині переробки деревних відходів і направить їх в Мінприроди », - додав президент асоціації Олександр Шестаков.

  За оцінками асоціації, впровадження переробки вторинної деревини у всій деревопереробної галузі буде потребувати інвестицій у розмірі не менше 12 млрд. Значний обсяг коштів буде потрібно для оснащення деревопереробних підприємств додатковим обладнанням, що дозволяє отримувати з вторинної деревини тріску, сировина-напівфабрикат, який в подальшому може використовуватися заводами для випуску готової продукції. При цьому вартість одного комплекту обладнання з потужністю переробки 300-400 тис. тонн сміття становить близько € 20 млн.

   Реформа галузі поводження з відходами почалася  1  січня 2019 року. Вона покликана зробити поводження  зі сміттям більш цивілізованим, вирішити проблему з незаконними звалищами і значно скоротити обсяги вивезених на полігони відходів. Основні показники реформи визначені паспортом нацпроекту «Екологія»: наприклад, на переробку до 2024 року має відправлятися 36% побутового сміття замість 7% в 2019 році.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник