Як лікувати авітаміноз. Полівітамінні комплекси

Як лікувати авітаміноз. Полівітамінні комплекси


  Значення вітамінів для нормальної роботи людського організму дуже велике. Всім відомо, що їх нестача називається авітамінозом. При прояві основних симптомів авітамінозу радять пропивати полівітамінні комплекси, що включають в себе вітаміни всіх необхідних груп. Вітаміни, як органічні сполуки, енергетичної значущості зовсім не несуть, так як запас калорій поповнити вони не можуть. Основна роль вітамінів полягає в підтримці процесу життєдіяльності людини. Вже давно відомо, що велика нестача вітамінів певної групи може сприяти розвитку серйозних захворювань, таких як цинга або бері-бері.

Основні симптоми нестачі вітамінів


  Якщо в організмі достатньо всіх необхідних вітамінів, то це означає, що всі внутрішні органи буду працювати як годиться. При авітамінозі спостерігаються різні збої в роботі організму, людини починають мучити різні недуги, він частіше хворіє на простудні захворювання, швидше стомлюється і т. д.

  До основних симптомів авітамінозу фахівці відносять:

  • поганий апетит;
  • швидка стомлюваність;
  • депресія,
  • поганий настрій;
  • поява тріщин в куточках рота, плям на шкірі;
  • поганий сон.


Як можна поповнити нестачу вітамінів


  Якщо необхідних вітамінів в організмі людини не вистачає, то цей недолік можна заповнити, приймаючи в їжу продукти, багаті цими корисними речовинами. Так, наприклад, основними джерелами вітамінів групи А вважається печінка, риб'ячий жир, яєчні жовтки, рослинний і тваринний жир. Вітамін С входить до складу різних ягід і фруктів.

  Фахівці вважають, що щоб не лікувати авітаміноз, краще не допускати його появи. Сприяти цьому може профілактика. Для цього необхідно харчуватися виключно корисною їжею, вести здоровий спосіб життя, по можливості займатися спортом, більше часу проводити на свіжому повітрі.

  Крім цього, можна купити в аптеці спеціальні полівітамінні препарати, які допоможуть заповнити дефіцит вітамінів. Але перш ніж купити такий комплекс, найкращим варіантом стане консультація лікаря-фахівця. Лікар повинен призначити своєму пацієнтові аналізи, результати яких допоможуть виявити, яких конкретно вітамінів не вистачає людині. Тільки після цього він випише рецепт, з яким пацієнт і попрямує в аптеку за препаратом. Приймати полівітамінні препарати потрібно строго за рецептом, в іншому випадку результату від них чекати не варто.

  По суті, самостійно призначати самому собі вітаміни не рекомендується, оскільки це може привести до неприємних наслідків – організму може стати ще гірше.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник