Користь і властивості води Боржомі

Користь і властивості води Боржомі


   Вода Боржомі має вулканічне походження. Її видобуток ведеться в Грузії, в однойменному місті, поставки ж налагоджені в різні країни світу. Глибина залягання сягає 1500 м, вода надходить з експлуатованих свердловини за принципом самовиливу. Вона відноситься до лікувально-столової категорії.   


Особливості


   Продукт є корисним для організму людини, в його складі присутні такі компоненти:

  • калій - нормалізація роботи м'язової, серцевої системи;
  • кальцій - зміцнення зубів, кісток;
  • магній - підтримання метаболізму в організмі;
  • натрій - забезпечення вироблення енергії клітинами, регуляція складу рідини.

   Вода також збагачена фтором, хлором, корисними аналогічними елементами. Що стосується показника мінералізації, він становить від 5 до 7,5 г / л. У продаж продукт надходить розлитим по пластиковим і скляних пляшках, бувають також алюмінієві банки.  


Особливості застосування


   Протягом багатьох років користь Боржомі доведена і виправдана. Воду вживають при таких патологіях:

  • порушення з боку шлунково-кишкового тракту у вигляді колітів, гастритів, панкреатитів, виразок;
  • збій в обміні речовин, що трапляється при ожирінні, цукровому діабеті;
  • проблема з роботою сечостатевих шляхів, нирок;
  • сильна інтоксикація при отруєннях;
  • проблеми з жовчним міхуром, печінкою.

   Якщо спостерігаються порушення в роботі дихальної системи, дана вода задіюється в якості інгаляцій. Гінекологія використовує продукт для бальнеологічних процедур.  

   Вагітним жінкам показано застосування Боржомі в разі токсикозу, але тільки в обмеженій кількості. Спортсменам продукт рекомендований для відновлення мінералів, які витрачаються при фізичних навантаженнях.

   Відсутні суворі правила по прийому води. В цілому рекомендується її пити по 150 мл до їди за 30 хвилин. Токсини і шлаки виводяться по закінченню 2 тижнів. Якщо розглядати курортне лікування, воно призначається лікарем в індивідуальному порядку.


Протипоказання


   Боржомі викликає лужну реакцію в шлунку, що може вплинути на його стінки. При виразках і гастритах в загостреній формі використання продукту протипоказане.

   Не можна перевищувати добовий обсяг, що становить 0,5 л. При частому і безперервному вживанні Боржомі настає перенасичення мінералами, що негативно позначається на здоров'ї. Якщо вона дається дітям, слід дотримуватися граничної обережності. В іншому випадку можуть виявлятися запори, харчове отруєння.

 

 

 

  



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник