Програмовані логічні контролери для промисловості

Програмовані логічні контролери для промисловості


   Програмовані логічні контролери (ПЛК) - це невеликі промислові комп'ютери з модульними компонентами, призначеними для автоматизації користувальницьких процесів управління. ПЛК часто використовуються на заводах і промислових підприємствах для управління двигунами, насосами, освітленням, вентиляторами, автоматичними вимикачами та іншими машинами. На сайті https://ukrspecavtomat.com.ua/products-category/programmiruemye-logicheskie-kontrollery/ представлений величезний вибір даного обладнання.

 Програмовані логічні контролери (ПЛК) - це невеликі промислові комп'ютери з модульними компонентами, призначеними для автоматизації користувальницьких процесів управління. ПЛК часто використовуються на заводах і промислових підприємствах для управління двигунами, насосами, освітленням, вентиляторами, автоматичними вимикачами та іншими машинами. На сайті https://ukrspecavtomat.com.ua/products-category/programmiruemye-logicheskie-kontrollery/ представлений величезний вибір даного обладнання. Програмовані логічні контролери (ПЛК) - це невеликі промислові комп'ютери з модульними компонентами, призначеними для автоматизації користувальницьких процесів управління. ПЛК часто використовуються на заводах і промислових підприємствах для управління двигунами, насосами, освітленням, вентиляторами, автоматичними вимикачами та іншими машинами. На сайті https://ukrspecavtomat.com.ua/products-category/programmiruemye-logicheskie-kontrollery/ представлений величезний вибір даного обладнання.
Програмовані логічні контролери

 

Історія появи ПЛК


   Промислова автоматизація почалася задовго до ПЛК. На початку, до середини XX століття автоматизація зазвичай проводилася з використанням складних електромеханічних релейних схем. Однак, з часом, така велика кількість реле, проводів і простору, необхідних для створення навіть простої автоматизації, стала  проблематичною. Тисячі реле можуть знадобитися для автоматизації простого заводського процесу!

   У 1968 році з'явився перший програмований логічний контролер, який замінив складні релейні ланцюги на промислових підприємствах. ПЛК був розроблений таким чином, щоб його легко програмували інженери та техніки, які були вже знайомі з логікою реле та схемами керування. З самого початку ПЛК програмувалися з використанням мови, яка була розроблена для імітації схем управління. Ці схеми виглядають як схеми управління, де потужність тече зліва направо через закриті контакти для живлення котушки реле.


Як працюють ПЛК?


   ПЛК можна охарактеризувати як невеликі промислові комп'ютери з модульними компонентами, призначеними для автоматизації процесів управління. Вони є драйверами майже всієї сучасної промислової автоматизації. ПЛК складається з декількох компонентів:

  • центральний блок (процесор);
  • цифрові входи;
  • аналогові входи;
  • цифрові виходи;
  • аналоговий вихід;
  • модуль живлення;
  • модуль комунікації;
  • пам'ять.

   ПЛК приймає вхідні дані, виконує логіку на входах в CPU, а потім включає або відключає виходи. Процесор контролює стан входів (наприклад, включення, вимикання датчика наближення, 40% відкриття клапана і т. д.)

   Модуль живлення використовується для подачі необхідної потужності на всю систему ПЛК. Перетворює доступну потужність змінного струму в постійний струм, який потрібний процесору і модулю введення/виводу. ПЛК зазвичай працює на 24 В постійного струму. Мало які з ПЛК використовують автономне ізольоване джерело живлення. 



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник