Одяг для рибалок і мисливців - як професійний вид одягу

Одяг для рибалок і мисливців - як в професійний вид одягу

 

   Професійний одяг — це предмет одягу , який носять для професійного використання. Оскільки рибальство і мисливство належать до найперших і найдревніших професій в історії людства, то і одяг для них теж можна вважати видом професійного одягу. Прочитати про нього все від А до Я можна в блозі досить відомого виробника такого одягу - компанії Norfin за адресою https://norfin.com.ua/ua/blog/

 

Закони професійного одягу

 

   Він підпорядковується законам, які регулюють його використання та обслуговування. Використання професійного одягу, яке часто асоціюється з «робочим синім», стандартним одягом робітника, тепер урізноманітнилося і поширилося на інші сфери діяльності. Він належить до галузі, чиї стандарти безпеки та текстильні технології швидко змінюються.

 

Ринок професійного одягу і його особливості

 

   Сьогодні світовий ринок професійного одягу становить сім мільярдів євро. Наприклад, у Франції майже 8 мільйонів людей носять професійний одяг, тобто третина працездатного населення країни . Оборот французького ринку професійного одягу в 2021 році перевищив 600 мільйонів євро, половина з яких створена одягом ЗІЗ (засобами індивідуального захисту).  Це стосується більшості секторів, чи то з причин іміджу, забруднення чи безпеки: промисловість, громади та державні органи, розкіш , спеціалізована дистрибуція, готелі та ресторани , послуги, транспорт та логістика . Найпоширеніші сегменти ринку «робочого одягу» включають одяг ЗІЗ (високої видимості, світловідбивання та захисту від атмосферних впливів, обладнання Atex, антистатичне, вогнестійке),  універсальний одяг, робочий або захисний одяг.

 

 

Походження професійного одягу і особливості дизайгу

 

   Саме промислова революція поклала початок дизайну робочого одягу. Спочатку це лише сіре або чорне пальто для захисту від бруду. Потім ним стає куртка і штани з кишенями для зберігання інструментів. Він повинен бути міцним, зручним і легко чиститися. У 19 столітті синій колір символізував колір робочого світу, коли ієрархічні начальники або офіс-менеджери відрізнялися від робітників носінням білої або сірої блузки. Саме в цей час з’явилося поняття «комбінезон».

  У США джинсовий комбінезон став робочою формою.   У Європі профспілки вимагали права носити робочий комбінезон для захисту, потім після 1968 року з'явилася вимога працювати з власним одягом, джинсами та футболками, заявляти про свою неприналежність до фабрики  До початку 20 століття робітники носили однаковий одяг вдома, в громадських місцях або на роботі.  Впровадження нових машин на фабриках призвело до багатьох нещасних випадків, а традиційний одяг став захисним інструментом. Тому деякі галузі впроваджували інновації в цій області, особливо у великих виробничих середовищах, таких як металургійна промисловість , будівництво тощо. Перший одяг був виготовлений з бавовни , важкої тканини, стійкої до прання. Сьогодні виробники вибрали більш легку тканину, наприклад, поліестер або синтетику , яку легко прати, але вона не захищає від вогню.

 

Захисний одяг - особливий його вид

 

   Робота у витяжній шафі, в рукавичках, халаті та окулярах у хімічній лабораторії потребує особливого захисту з підвищеними вимогами до безпеки. Так само, як і перебування в екстремальних умовах на лоні дикої природи. Для всіх цих і багатьох інших випадків створено  спеціалізований захисний одяг, який особливо виграє від стандартів і неспроста: проблема в безпеці користувача. Фахівці виділяють 3 категорії відповідно до ризиків, від яких вони дають змогу захиститися:

  • Категорія 1 : Засоби індивідуального захисту від незначних ризиків. Це продукти простого дизайну, призначені для захисту від ризиків, наслідки яких не впливають на здоров’я користувача або легкооборотні. Це обладнання підлягає самосертифікації виробником. Приклад: парка, наряд для обслуговуючого персоналу (прибиральник, механік тощо ).
  • Категорія 2 : Засоби індивідуального захисту від серйозних ризиків. Ці продукти підлягають «огляду типу CE» та випробуванням, визначеним стандартами CE , лабораторією, повідомленою та визнаною ЄЕС (наприклад: жилет підвищеної видимості, захисне взуття ).
  • Категорія 3 : Засоби індивідуального захисту від смертельних ризиків. Крім «Тип експертизи ЄС», це засоби індивідуального захисту повинні підлягати виробничому контролю (система забезпечення якості або контроль якості шляхом відбору проб). Приклад: шолом, пожежний костюм. 

 

Останні тенденції у розвитку професійного одягу

 

   Протягом останніх років носіння краватки серед чоловіків скоротилося, але залишалося важливим у світі фінансів або вищого керівництва Компанії дедалі більше  використовують цю категорію одягу в рекламних цілях або намагаються зміцнити командний дух чи згуртованість компанії. Барвистий одяг з інноваційним логотипом може передати динамічний дух. Навпаки, більш класичні наряди можуть підкреслити серйозну або патерналістичну сторону компанії. Тому в певних професіях професійна ідентичність відображається одягом; тому їхня якість та технічне обслуговування мають бути бездоганними. Працівник також може відчувати певну гордість, демонструючи свою приналежність до професії через одяг.

 

Рішення для обслуговування ринку

 

   Професійний одяг має все більш технічну структуру: уніформа є більш витонченою і містить елементи зображення (колір, крій, логотип тощо), які повинні зберігати свій стан. Так само, одяг ЗІЗ відповідає особливим європейським стандартам безпеки у своїй конструкції: протягом усього часу використання вони повинні зберігати свої властивості захисту працівників. На ринку існує кілька рішень для обслуговування:

  • Премія за забруднення, що складається з виплати додаткової суми до заробітної плати працівника. Цей бонус підлягає оплаті, працівник повинен надати докази його правильного використання.
  • Промислові рішення: це глобальне обслуговування, де професійний одяг групується та очищається. Постачальники послуг: це компанії з прокату та технічного обслуговування (наприклад, Initial), які надають відповідний та персоналізований робочий одяг для оренди, надають промислове технічне обслуговування, ремонт, розміри, автоматичні заміни у разі зносу, доставку та збирання одягу на робочому місці.
  • Хімчистка: одяг складають і чистять по частинах традиційним способом. Існують пральні картки, які працюють з пунктами прибирання для цього виду послуг. Очищення одягу в домашній пральній машині заборонено. Перш за все, недотримання умов прання, встановлених виробником, може пошкодити одяг, а отже, він більше не відповідатиме стандартам безпеки.  Наприклад, світловідбиваючі смужки з часом можуть втратити свій відбиваючий характер, якщо не дотримуються умови обслуговування, встановлені виробником.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник