Рейтинги партій і кандидатів на посаду мера на Івано-Франківщині

З 12 по 16 жовтня 2015 року дослідницька компанія «Соціологічний центр Прикарпаття» на замовлення ГО «Клуб виборців» провела опитування громадської думки в місті Івано-Франківську.
 
Методом особистого інтерв’ю face-to-face було опитано 600 респондентів – постійних мешканців Івано-Франківська віком від 18-ти років, з урахуванням їхньої статі та віку.
 
Статистична похибка вибірки (з довірчою ймовірністю 0,95 та без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 3,1% для показників, близьких до 50%, 2,7% – для показників, близьких до 25%, 1,9% – для показників, близьких до 10%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.
 
Як показують результати дослідження, більша частина мешканців міста Івано-Франківська в цілому готова взяти участь у голосуванні на місцевих виборах. При цьому, 53,8% опитаних однозначно готові прийти на виборчі дільниці, а 24,2% скоріше за все візьмуть участь у голосуванні. 4% опитаних скоріше за все не будуть голосувати, а 7,4% опитаних однозначно не будуть брати участі у голосуванні на місцевих виборах.
 
Варто додати, що 10,6% респондентів відмовились відповідати на це запитання.
 
25 жовтня відбудуться вибори до місцевих органів влади (обласні, районі та селищні ради та вибори міських, селищних, сільських голів), скажіть, Ви особисто візьмете участь у цих виборах? (%)
 
Однозначно так 53,8
Скоріше так 24,2
Скоріше ні 4
Однозначно ні 7,4
Відмовились від відповіді 10,6
Якщо б вибори депутатів Івано-Франківської міської ради відбувалися найближчої неділі, найбільше голосів набрали б партії «Об’єднання Самопоміч» та партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність». За вказані партії мають намір проголосувати відповідно 19,3% та 18,7% мешканців Івано-Франківська, які взяли участь у опитуванні. Долають 5-ти% бар’єр на виборах до Івано-Франківської міської ради також «Громадянська позиція» (7,0%) – (що є найбільшою динамікою росту довіри виборців від початку виборчої кампанії), партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» (7%), партія ВО «Батьківщина» (6,3%). Певні шанси на проходження прохідного бар’єру та отримання представництва в Івано-Франківській міській раді має Радикальна партія Олега Ляшка (3,7%), – враховуючи наявність значної кількості виборців (13,1%), які ще не визначилися, за кого вони проголосують на виборах до міськради.
 
 За кого Ви проголосуєте, на виборах до міської ради вашого обласного центру?
 
Партія Об’єднання «Самопоміч» 19,3
Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» 18,7
Партія ВО «Свобода» 12,1
Партія «Громадянська позиція» 7,0
Партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП 7,0
Партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» 6,3
Радикальна партія Олега Ляшка 3,7
Партія «Громадський рух – Народний контроль» 2,0
Партія «Опозиційний блок» 0,9
Партія «Простих людей Сергія Капліна» 0,5
Партія «Наш карай» 0,3
Партія «Демократичний альянс» 0,2
Інша партія 1,5
Не брав би участі у виборах 7,4
Важко відповісти/відмова від відповіді 13,1
Як показують результати опитування, серед зареєстрованих кандидатів на посаду Івано-Франківського міського голови можна виділити чотири основних претенденти, між якими розвернеться основна боротьба за мерське крісло – Віктора Анушкевичуса (Українська народна партія), Руслана Марцінківа (ВО «Свобода»), Ігоря Насалика («Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Олександра Шевченка (партія «УКРОП»). На час проведення опитування, згідно з результатами дослідження, серед вказаних кандидатів найвищий рівень підтримки має Ігор Насалик, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» за якого планують проголосувати 19,3% опитаних. Основним конкурентом Ігоря Насалика в боротьбі за посаду мера є Віктор Анушкевичус (Українська народна партія), за якого готові проголосувати 18,5% опитаних. Відставання Руслана Марцінківа та Олександра Шевченка від двох лідерів виборчих перегонів є досить незначним для того, щоб розглядати їх реальними претендентами якщо не на перемогу у виборах, то, принаймні, на вихід у другий тур.
 
За кого з наступних кандидатів на посаду міського голови (мера) Ви проголосуєте, якщо список виглядав би наступним чином? (%)
 
Насалик Ігор Степанович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» 19,3
Анушкевичус Віктор Андрюсович, «Українська народна партія» 18,5
Марцінків Руслан Романович, партія ВО «Свобода» 17,0
Шевченко Олександр Леонідович, партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП 16,7
Чорноус Володимир Ярославович, партія «Громадянська позиція» 6,2
Кулинич Ірина Вікторівна, партія «Об’єднання «Самопоміч» 5,9
Інший кандидат 1,7
Не брав би участі у виборах 7,4
Важко сказати 7,3
Найбільшу  динаміку довіри населення серед політичних партій, згідно до результатів проведеного соціологічного дослідження має політична партія «Громадянська позиція», яка стартувала на початку виборчої кампанії з результатом 3 %, а на цей час має 7%.
 
Щодо кандидатів на посаду міського голови Івано-Франківська, то кандидат Володимир Чорноус теж солідно додав у рейтингу з 1,8% до 6,2% на сьогоднішній день.
 

Опитування соціологічною компанією «Юкрейніансоціолоджі сервіс»
з 6 по 9 жовтня

за Ігоря Насалика планують проголосувати 23,5%

     Віктора Анушкевичуса - 19%
     Руслана Марцінківа - 16,8%
     Олександра Шевченка - 13,2%

 

У вірогідному другому турі Насалик переможе Анушкевичуса − 39% проти 29,2%.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник