У чому перевага квартир в новобудовах перед вторинним ринком

Новобудови: вигода й ризики

Новобудови - це будинки,  тільки що здані в експлуатацію або ті, які  ще будуються. Житло в них нове, без історії; як полотно, на яке власник може виплеснути всю свою фантазію, облаштувати згідно власним смакам і уподобанням і зробити свою квартиру затишним гніздечком.
 
Економія.
Придбання нерухомості - це, в першу чергу, вкладення капіталу. З позицій економії дуже вигідно інвестувати в нове житло ще на етапі будівництва, коли ціна квадратного метра мінімальна. Адже до моменту готовності воно виросте в ціні, іноді на 30-40%. До того ж, оплату необов'язково вносити повністю: багато забудовників в тандемі з банками сьогодні пропонують розстрочку і кредит.
 
Ризики.
Головний ризик при покупці квартири в новобудові -  чи добудують будинок до кінця вчасно. Не в останню чергу, покупцеві важливо розуміти, чи використовують при цьому якісні матеріали, чи будуть відповідати технічним умовам всі комунікації, чи зможуть правильно оформити всі документи. Всі перераховані вище хвилювання повністю залежать від доброчесності забудовника. Тому перед покупкою нової квартири потрібно обов'язково перевіряти інформацію про забудовника:
 
- чи дійсно це серйозна будівельна компанія з досвідом роботи на житлових об'єктах;
 
- чи має всі необхідні документи, що дають дозвіл на зведення конкретного житлового комплексу;
 
- чи володіє ліцензіями і сертифікатами на геодезичні, будівельно-монтажні та інженерно-технічні роботи.
 
І навіть якщо все виявиться в порядку, не завадить помоніторити громадську думку в соціальних мережах, на спеціальних порталах і дізнатися думку власників квартир про  вже готові проекти  даного забудовника. Наприклад купити квартиру в новобудові в курортному місті Одеса на вигідних умовах і у перевіреного забудовника  можна тут -  квартиры в новостройках в г. Одесса

                   квартиры в новостройках  ЖК Теплый дом Одессаквартиры в новостройках  ЖК Теплый дом Одессаквартиры в новостройках  ЖК Теплый дом Одесса


          

Квартира на вторинному ринку: переваги та недоліки
Квартира на вторинному ринку - це покупці не у забудовника, а приватної особи - власника квартири. На перший погляд, бажання заселитися в добре обжите приміщення здається цілком логічним рішенням, якщо ви у вас немає часу чекати завершення будівництва і бажання робити ремонт.
 
Навіть якщо вдалося знайти квартиру, яка за всіма параметрами відповідає вашим смакам і бажанням, варто зважити всі за і проти, перш ніж прийняти остаточне рішення. І якщо будинку, в якому знаходиться обране житло, кілька десятків років, то покупка не цілком безпечна і будинок може мати ряд проблем, пов'язаних з тривалою експлуатацією: зношені інженерні мережі, високі комунальні тарифи та інше.
 
Особливо це актуально в нашій країні, де більше половини найстаріших будинків - серійна масова забудова, часто не здатна задовольнити запити і потреби сучасної людини. Це означає, що ліфт постійно виходить з ладу або відсутній взагалі, малометражні кухні, водопровідні труби і електропроводка зношені, а вентиляція і сміттєпровід засмічені.
 
Але старі стіни і перекриття, віджилі своє комунікації, - це не всі мінуси вторинного житла. Залишається відкритим питання про колишніх власників. Скільки їх було, чому вони змінювалися і яке життя вели. Майбутніх покупців хвилюють такі питання, а зібрати достовірну інформацію, про фірму-забудовника, не представляється можливим. До того ж, купуючи житло у фізичної особи, не можна виключати ризик шахрайства і появи після покупки квартири спадкоємців або ще одного власника.
 
Ще один важливий аргумент не на користь придбання вторинного житла: як це не парадоксально, воно обійдеться дорожче квартири такої ж площі в новобудові.
 
Переваги новобудов
Купівля житла в новобудові - це юридично законна угода без обтяжливих обставин. Немає ніяких конкурентів на володіння або боргів по квартплаті.
Нові вікна, двері, сантехніка, підлоги і шпалери в квартирі. Вся обробка повністю відповідає варіанту, схваленому власником заздалегідь. Навіть якщо ви придбали бюджетну версію - квартиру без обробки, і доведеться вкластися в ремонт - ви зможете облаштувати квартиру за власним бажанням. Зате нова квартира буде відремонтована відповідно до ваших уподобань, без всяких відбитків минулого.
Планування. Комфортні і продумані, просторі кухні і балкони, високі стелі і сучасні ліфти.
Соціальна інфраструктура. Нижні поверхи в новобудовах зазвичай залишають з  комерційною метою: кафе, магазинів, СПА-салонів, перукарень, аптек. А підвальні рівні обладнуються під паркувальні місця. Як правило, сучасні забудовники закладають в проект житлового комплексу та благоустрій прибудинкової території - озеленення подвір'я і розбивку газонів, облаштованість спортивних і дитячих майданчиків.
Смаки і пріоритети при покупці житла справа суто індивідуальна. Але сьогодні при виборі квартири все, перш за все, цікавляться її якістю і функціональністю. Тому, по статистиці, тільки 35 з 100 потенційних покупців вибирають квартиру з вторинного житлового фонду. Решта 65 віддають перевагу зовсім іншому рівню життя.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник