Корисні поради щодо вибору футбольного м'яча і догляду за ним

Перед тим, як купити футбольний м'яч, варто ознайомитися з рядом корисних рекомендацій, які допоможуть не тільки не помилитися у виборі моделі, але і підкажуть, що слід враховувати, щоб інвентар працював довше.

1. По-перше, не потрібно «бігати» за кожаними моделями. Виробники, що спеціалізуються на випуску якісного інвентаря, вже багато років тому відмовилися від використання натуральної шкіри. На сьогоднішній день моделі від таких гігантів, як Adidas, Nike, Selectта багатьох інших, виготовляють виключно з синтетики.

2. Існують об'єктивні ознаки, знання яких допоможе легко виділити м'яч поганої якості від хорошого, а хорошого від відмінного. Передусім, мова йде про таку характеристику, як міцність, а також про здатність відбивати вологість і зберігати правильну сферичну форму.

Надумку фахівців, кожаний м'яч вже після першого попадання в воду і подальшого висихання, деформується, що безумовно негативно впливає на його ігрові характеристики. Це пояснюється тим, що до числа переваг натуральної шкіри не відноситься здатність відновлення форми.

3. Окремо треба знати про те, як поводить себе м'яч, футбольний чи інший, в накачаному стані. У випадку з футбольним м'ячем, при падінні з висоти в 1,8 м, він повинен давати відскок на 1,20-1,40 м.

4. Ніппель. Така проста перевірка, як нанесення слюни на ніппель, дасть можливість переконатися в тому, що на ньому відсутні бульбашки повітря. Якщо ж вони з'явилися - такий мяч купувати неможна.

5. Наскільки рівна, це конкретна модель, можна також легко перевірити. М'яч прокручують навколо своєї осі і підкидають вертикально вверх. Якісний мяч, в процесі польоту, не повинно стрибати з сторони в сторону. Якщо ж це відбувається, це означає, футбольний м'яч кривий.

Як збільшити термін служби?

М'яч, футбольний, баскетбольний, волейбольний або будь-який інший, в повній мірі демонструє максимальний ресурс міцності та тривалого терміну служби, за умови правильного догляду за ним.

1. Необхідно стежити за тиском в м'ячі. Оптимальний показник - 0,7-1 атмосфера (для тренувальних моделей він трохи нижче - 0,6-0,7 атмосфери).

2. Після проведеного тренування або матчу, варто трохи припустити м'яч, що допоможе знизити напругу на швах і панелях. Справав тому, що ці елементи повинні "ходити" і відновити свою форму. Якщо ж м'яч постійно залишається накачанними, то з часом панелі та шви втрачають еластичність і витягуються.

3. Відповідні рекомендації заслуговує гра в морозну погоду. Ні один м'яч футбольний на такі умови експлуатації не розрахований. Тому, якщо планується провести тренування зимою, то необхідно знати, що на вулицю м'яча виносять в сухому стані, а при занесенні в приміщення його слід насухо витерти і залишити підсушити в природних умовах (тепло, добре провітрюване приміщення, вдалі від штучних джерел тепла).

В процесі експлуатації, на поверхні мяча з'являються мікротріщини. І якщо в морозну погоду виносити футбольний м'яч на вулицю вологим, то зібрана в них вологість перетворюється в лід, що призведе до розширення і збільшення тріщин, через що чого покриття руйнується.

Джерелоhttps://teamwear.com.ua/mjachi/futbolnie-mjachi/



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник