Василь Шеремет

Василь Олександрович Шеремет

 


    

    64 років.
    З села Ланчина, Надвірнянського району.
    Став сотим бійцем Небесної сотні .
      Помер у столичній лікарні від ран, отриманих під час сутичок з беркутівцями     18 лютого. Також стан його здоров’я різко погіршився й від отриманого               переохолодження: чоловіка облили крижаною водою з водомета.
    У неділю, 9 березня, з померлим майданівцем прощалося ціле Прикарпаття.

    21 березня майданівцю могло б виповнитися 65 років. «Василь прожив важке життя. Ми жили бідно, тому йому доводилося тяжко працювати ще з юнацьких літ», – розповідає про майданівця його сестра Галина Тимків.
     Василь Шеремет народився у багатодітній сім’ї, в якій було дев’ятеро дітей. «Василя в армію відправляли чужі люди, – пригадує пані Галина. – У нас не було грошей на їжу. По черзі доводилося ходити до школи, бо взуття на всіх не вистачало».
     Перед виходом на пенсію Василь Олександрович працював у пекарні та охоронцем на будівництвах. Роботи чоловік ніколи не цурався. Заробляв копійку, де тільки міг.
     Останні кілька років чоловік проживав у Київській області, де був вдруге одружений. У майданівця залишилося троє дітей, три онучки та 93-річна матір.
     «За все своє життя Василь натерпівся різних бід. Але він ніколи не скаржився. У Василя був сумний та вдумливий погляд. Він старався не показувати, як йому бувало тяжко, – пригадує сестра Галина. – Я не була здивована, що Василь, попри свій вік, поїхав на Майдан. Він завжди казав: «Тільки Україною ми живемо». Так вийшло, що за неї він і помер».


     Посилання: http://visty.in.ua/~I6X4X

 

Біля хати загиблого майданівця сталося диво

телеканал НТК 04 Квітня 2014

 

 

 

 

 

 

 



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник