Як правильно вибрати і купити камінну топку

Функціональність каміна в якості опалювального приладу цілком залежить від топки - а тому її можна назвати найважливішою частиною каміна. Якщо ви хочете купити камінну топку, то при виборі  необхідно враховувати безліч параметрів, кожен з яких важливий.

 

Отже, як же правильно  вибрати і купити камінну топку?

 

Відкрита або закрита камінна топка

Вибір між відкритою і закритою топкою залежить від того, важлива для вас тільки естетика або ж важливо ще і якісне опалення.

Відкрита камінна топка

Відкрита топка

Відкритий камін - це простий опалювальний прилад з камінною топкою, відкритою в бік опалювального приміщення з однієї (як, наприклад, топки Edil Kamin моделей K 75 S, NK75, K Quadro, K Tondo і K 102) або декількох сторін ( моделі K75DS, Maxi, Midi). Відкрита топка виготовляється з вогнетривкого матеріалу - зазвичай це подрібнена вулканічна пемза, або шамот. Така топка не має дверцят. У верхній частині топки розташований димозбірник, необхідний для збору продуктів горіння і направлення їх у керамічний або сталевий димар. Камін з відкритою топкою нагріває приміщення виключно променистою енергією. Для виконання опалювальної функції така топка підходить погано - ККД її не перевищує 15-30%. Крім того, це - джерело відкритого вогню, а тому в житловому будинку (особливо дерев'яному) необхідна розумна організація простору. Але естетична складова відкритих камінних топок бездоганна: вони дуже ефектні і дозволяють милуватися вогнем. Саме тому відкриті топки ідеально підійдуть тим, для кого камін - предмет інтер'єру.

 

Закриті камінні топки

Закрита топка

 

Закриті камінні топки набагато краще забезпечують ефективне опалення будинку. Принцип опалення за допомогою каміна із закритою топкою заснований на обігріві приміщення за допомогою повітря, що нагрівається всередині каміна - в конвекційному проміжку між нею і стінками каміна. Високу ефективність мають такі закриті топки. Їх ККД набагато вище, ніж ККД відкритих топок - до 85%. Крім того, багато закритих камінних топок оснащені системою тривалого горіння палива, що забезпечує ефективне опалення приміщення протягом 8-10 годин з однієї закладки дров. Тривалість тління регулюється за допомогою ручок подачі повітря, що дозволяють переводити роботу каміна в економічний режим. Отже, для опалення приміщення найкраще підходить закрита камінна топка. Однак топку необхідно вибирати ще й по такому параметру, як потужність. Цей параметр є надзвичайно важливий для забезпечення нормального опалення приміщення!



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник