Правильний вибір надувного човна - запорука комфортної риболовлі

 

Запорука успішної риболовлі - правильний вибір надувного човна

 

Посидіти з вудкою посеред озера - що може бути краще? Або просто поплавати на човні по річці - хто не мріє про це? Для цих цілей краще всього використовувати човен з ПВХ, тому що його легко транспортувати. Ось чому ці човни використовуються більшістю рибалок, які регулярно шукають новий ставок для великої здобичі. На сьогоднішній день надувний човен відкриває багато захоплюючих можливостей як для риболовлі, так і для відпочинку. Їх головна перевага - простота транспортування, надувний весловий човен може нести одна людина, тому що він вільно поміщається в рюкзак середніх розмірів. Практично у кожного професійного рибалки в арсеналі є надувний човен. І якщо ви довго мріяли і нарешті вирішили придбати човен для риболовлі, полювання або відпочинку, можете відвідати чудовий інтернет-магазин https://dvakapitana.com.ua/lodki-katera-pricepy/naduvnye-lodki/ . Тут можна купити човен ПВХ з доставкою по Україні таких виробників, як: ARGO, Alfa, Aqua-Storm, Aquastar, INTEX, OMEGA, Дельта, Тура і т. д.

 

Надувний човен

 

Головні характеристики рибальського надувного човна.

 

При виборі човна, що підходить для риболовлі, варто звернути увагу перш за все на такі особливості, як: наявність місця для рибальського спорядження і стійкість. Наступне, на що варто звернути увагу, це кількість місця в човні. Повинно бути достатньо місця для відпочинку і спорядження. Також звернемо увагу на вагу човна. Чим важче човен, тим глибше він занурюється і тим стабільнішим стає і менше піддається хитавиці і великим хвилям, що збільшує вашу безпеку. Основним недоліком надувних човнів з ПВХ є їх зберігання. Вони не люблять низьких температур, зберігати човен потрібно в опалюваному приміщенні.

Шви як показник якості надувного човна

Сама основна перевага човнів ПВХ полягає в тому, що човни з такого матеріалу не мають ніякої «плинності» при високих температурах. Навіть при дуже високих температурах човен залишається надутим. Всі склеєні з'єднання, які йдуть в комплекті ПВХ, тримаються дуже добре, на відміну від гумових човнів.

Типи днища в надувному човні з ПВХ

Інтернет-магазин https://dvakapitana.com.ua/lodki-katera-pricepy/naduvnye-lodki/ пропонує надувні човни з такими типами днища, як: плоске, надувне, кильове. Найбільш маневрений і стійкий човен з кильовим дном. Надувне днище дещо мінімізує удари хвиль. Найменш стійким до
ударів хвиль вважається плоске днище.

 

Додаткові елементи човна

 

Під час експлуатації човна необхідно буде використовувати різні додаткові пристрої.До них відносяться: запобіжний клапан, насос, сидіння, весла, привальний брус, ручки для буксирування, сумка пакувальна і т. д.

Переваги надувного човна для риболовлі:

 

  • простота збірки: не потрібно ніяких інструментів, крім насоса;
  • транспортабельність: компактні розміри дозволяють легко переносити плавальний засіб;
  • легкість в обслуговуванні: плями на гумі або ПВХ видаляються без зусиль, дірки заклеюються навіть на природі, якщо під рукою є необхідні для цього приналежності;
  • тривалий термін експлуатації: при дбайливому догляді і правильному використанні прослужить більше 25 років.

 

Типи надувних човнів

 

Перед покупкою потрібно визначитися яке судно вам потрібно. Вони розрізняються за матеріалом виготовлення, наявності або відсутності транця, конструкції днища і повітряних відсіків.

 

Гребні плавальні засоби

 

Для управління таким плавальним засобом застосовуються весла, однак при бажанні його легко переробити в так звану "моторку": купити навісний транец і встановити двигун потужністю до 5 к.с. Човни даного типу компактні, легкі і доступні за ціною.

Веслова шлюпка. Цей варіант підходить для тих, хто ловить рибу у водоймах зі стоячою водою. Плавзасоби даного типу не призначені для переміщення на великі відстані. Виходити з таким човном на річку з сильною течією дуже ризиквано - цього краще не робити.

Сланеві надувні човни. Їх особливість полягає в тому, що днище складається зі спеціальних дощок - сланей. Як правило, такі човни оснащені транцем під мотор і вміщають до 4 осіб. У сланевого днища немає кіля - що ускладнює прохідність і не дозволяє розвивати високу швидкість. Стояти на такому днищі вийде, проте потрібно бути обережним і вміти балансувати. Конструкція дещо нестійка, тому є ризик впасти в воду. 

 

Надувні кільові човни з мотором

 

Ловля риби на кільовому судні завжди більш комфортна і безпечна. Конструкція такого плавзасобу більш стійка, що дозволяє виходити на глісирування. Плюс кільової надувної шлюпки - в швидкохідності і достатній кількості пасажирських місць. Такий варіант підходить перш за все тим, хто любить ловити рибу в компанії, оскільки поодинці зібрати міні-судно досить складно.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник