Алмазний відрізний диск з суцільною кромкою: особливості застосування, переваги і недоліки

Два основні варіанти ріжучої «алмазки», які традиційно відзначають експерти, це сегментні круги і насадки з суцільною кромкою, їх існує безліч варіантів, виробників і брендів, ознайомитися з їхнім асортиментом можна на цій сторінці https://tool-price.com.ua/45-almaznye-diski. І той, і інший варіант виробу має свою сферу застосування, виконуючи ті чи інші функції.
Якщо говорити про суцільну кромку, то вона оптимально підійде для більш естетичної делікатної обробки. Майстри, які мають справу з крихкими текстурами дуже часто звертаються до даного типу оснащення. Але є у такого інструменту і невеликий недолік: алмазні диски з крайкою менш витривалі в порівнянні зі своїми сегментними, більш грубими «побратимами».
Однак перелік переваг, якими відрізняються алмазні диски із суцільним алмазним шаром, швидко компенсує названі вище особливості.
 
Сфера застосування
 
Майстри-дилетанти часто помиляються в тому, що обробляють насадками всі види будівельних матеріалів. Але різка бетону, цегли та інших грубих текстур може закінчитися для них не дуже приємними наслідками.
Тому, давайте докладніше поговоримо про те, якими параметрами відповідають круги алмазні з суцільною кромкою з точки зору ГОСТу, в чому їх особливості, які існують типорозміри і специфічні якості.
Для будь-якого будівельного матеріалу слід підібрати індивідуальну модель і розмір деталі. А для того, щоб вибір був вірним, треба добре розуміти специфіку кожного окремо взятого варіанту.
 
Види суцільних дисків в залежності від матеріалу
 
З найбільш поширених матеріалів, до яких можна застосовувати алмазний круг, про яке ми з вами говоримо, слід назвати:
 
· Диски суцільні по граніту і керамограніту. Ці типи сировини широко застосовуються в будівництві, ремонті, обробці, тому, розглянути їх варто в окремому матеріалі, який ми для вас підготували.
· Диск суцільний для обробки каменю. Конструктивно це сталеві кола з нанесеними на них гранулами, які фіксуються на основу шляхом лазерного зварювання. До складу гранул входять дрібні алмазні частинки плюс особлива зв'язка. Переважно використовують цей тип
оснащення, так само як і всіх інших відрізних дисків з алмазною суцільною кромкою, з застосуванням додаткового охолодження. Що це дає? - більш комфортний процесрізання, тривалий робочий сеанс (так як поверхні не перегріваються), менший шум, відсутність сміття.
· Суцільний алмазний диск для кераміки і плитки. Ідеальний для обробки. Може застосовуватися професіоналами на великих виробництвах,
або ж експлуатуватися майстрами в особистих цілях. Детальніше про це - розповість спеціально підготовлений для вас матеріал.
· Суцільний відрізний диск для різання скла - не менш специфічне оснащення, про яке теж є сенс поговорити окремо, так як таким дискам доведеться працювати з найкрихкішим, примхливим будівельним матеріалом.
При правильній взаємодії з усіма цими текстурами, відрізні алмазні диски з суцільною кромкою забезпечать ювелірну витончену обробку без тріщин, сколів, інших можливих неприємностей, які можуть зіпсувати будь-який виріб.
 
Поступово, описуючи властивості і характеристики деталей для професійного або побутового застосування, ми підійшли до того,
щоб визначити технічні характеристики виробів. Висвітлення цього питання ми приділяємо окремий розділ нашого матеріалу.
 
Характеристики суцільного диска
 
Широкі можливості кіл, висококласний склад, професіоналізм виробників дозволяють говорити про відмінній якості роботи насадок.
Примітно те, що підібрати продукцію можна з урахуванням не тільки особливостей сировини, а й виходячи з масштабності проекту. Справа в тому, що суцільний диск може мати діаметри:
 
  • 125 мм
  • діаметр 150 мм
  • діаметр 180 мм
  • діаметр 200 мм
  • діаметр 250 мм
  • діаметр 300 мм
  • навіть 500 і 600 мм.
І це далеко не всі доступні типорозміри. Типорозмір, який вам необхідний, повинен бути присутнім мало не у кожного бренду-виробника, що займається виготовленням алмазних відрізних кругів з суцільною кромкою.
Це можуть бути такі знамениті в колі фахівців назви брендів, як:  тріо діамант, дистар, баумессер і т.д. Можете бути впевнені, що товар, вироблений цими брендами, насправді гідний вашої уваги.
 
Також з характеристик відрізних алмазних дисків з суцільною кромкою варто позначити обладнання, з яким вони застосовуються:
· З стаціонарного обладнання варто назвати верстати для різання плитки;
· З ручного - болгарки, настільні пили.
Для меншого зносу насадок і продовження довготи робочого процесу краще застосовувати в роботі додаткове охолодження. 
Давайте ще раз перерахуємо переваги професійних насадок, які стануть незамінними помічниками для будь-якого будівельного 
або ремонтного процесу:
  • · стабільна глибина різу;
  • · постійна швидкість лінійного типу;
  • · хороша продуктивність;
  • · акуратний витончений зріз;
  • · непоганий ресурс.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник