Який топпер кращий? - вибираємо топпер правильно

Топпер є аксесуаром, який одягають на матрац або укладають на диван. Це своєрідне спальне місце, що згладжує  нерівності на матраці або регулює його жорсткість. Також однією з основних функцій є захист спального місця.
У загальному сенсі топпер - це те, що укладається на матрац, закриваючи його. Різна товщина і міцність дозволяє створити максимум комфорту на спальному місці, а також дотримати гігієнічні норми. Перед тим, як купить топпер на диван потріно знати, як його правильно вибрати,  в чому нам допоможе дана стаття.
 
Що таке топпер і для чого він потрібен?
Для чого потрібен топпер?
Це виріб закриває матрац з боків і зверху, надійно захищаючи його від забруднень. Топпер має різну товщину - від 1 до 10 сантиметрів, що дозволяє легко прати його. Матрац ж випрати неможливо, особливо всередині. Можна тільки зняти верхній чохол для прання, проте він тонкий і не дозволяє повноцінно захистити всю площу.
Топпер має ряд переваг при використанні:
  Захист спального місця від забруднень - захисний топпер дозволить легко і швидко усунути будь-які забруднення, не допускаючи псування дорогого вироби. Такий аксесуар купується разом з матрацом із середньої або високої цінової категорії і захищає дорогу річ від стирання і забруднення.
  Так як топпер можна стелити на диван і на розкладачку, то це дозволяє вирівняти поверхню для максимального комфорту. Дивани не розраховані на використання їх в якості спального місця, тому пружини і наповнювачі відрізняються від матрацних. Топпер може мати різну ступінь жорсткості з двох сторін, що дозволить регулювати нерівності на дивані (жорстка сторона ) і надання м'якості спальному місцю (м'яка сторона).
  Подібним чином можна домогтися м'якості / жорсткості вже наявного матраца або зробити більш зручним старий матрац, поки не куплений новий.
  Ширина і довжина відповідає розмірам класичних матраців, вони можуть бути односпальними, півтораспальними і двоспальними. При виборі топпера на диван чи ліжко керуйтеся розмірами спального місця, а не габаритами меблів, розміри матраців повинні бути однаковими.
 
 
1. Топпер для дивана. Розкладні дивани не завжди є ортопедичними, з часом проминаются, стають непридатні для сну. Для пари, що спить на дивані, незручності може доставляти щілина між складними частинами, яка збільшується в процесі експлуатації. Тонкий ортопедичний матрац вирівнює поверхню, згладжуючи щілини і нерівності, забезпечує комфортне і правильне положення хребта під час сну. Якщо вам незручно спати на дивані, необов'язково його замінювати на новий, просто купітье топпер.
 
2. Топпер на матрац. Топпери використовують на додаток до вже існуючого матрацу, коли необхідно скорегувати жорсткість спального місця. Іноді міняти жорсткість матрасу доводиться за станом здоров'я або через зміну звичок сплячих. В цьому випадку, вибирайте модель, яка буде відповідати вашим новим побажанням.
 
3. Топпер для гостей, футон. Через свою малу товщину багато моделей складаються, згортаються в рулон, за рахунок чого дуже портативні, легко прибираються в шафу, а також легко дістаються. Тому це відмінний гостьовий варіант. Він забезпечить вашим гостям міцний і здоровий сон, після чого його можна прибрати в зону невидимості. Один з різновидів тонких портативних матраців - футони, ідеальні для сну на підлозі. Їх можна використовувати не тільки для сну, але і як ігрову зону для дітей, для перегляду телевізора з друзями, брати з собою на природу.
 
Наповнювач
  Топпери - безпружинні матраци. Це означає, що в їх основі є один або кілька почергових блоків (шарів). Наповнювач - матеріал, з якого зроблені ці шари, визначає жорсткість і ортопедичні характеристики виробу. Кращими характеристиками володіють вироби з  шарів різної жорсткості.
 
Штучний латекс / Пінополіуретан. Штучний екологічно безпечний наповнювач. Гіпоалергенний еластичний матеріал, добре розподіляє навантаження. Вироби з такого наповнювача пружні, мають високі ортопедичні властивості при порівняно невисокій ціні.
Холлофайбер / струттофайбер. Штучний наповнювач з поліефірного волокна. Гіпоалергенний, пружний, довговічний матеріал, має гарну повітропроникність. Моделі з холлофайберу або струттофайберу помірно жорсткі.
Меморикс. Інноваційний «розумний» наповнювач, який під впливом тепла і тиску набуває форми тіла. Завдяки «ефекту пам'яті» матраци з таким наповнювачем володіють високими ортопедичними характеристиками. Пружний, гіпоалергенний, повітропроникний, м'який матеріал.
Натуральний латекс. Природний матеріал з чудовими характеристиками. М'який і в той же час пружний, гіпоалергенний і довговічний матеріал. Повторює вигини тіла, володіє високим ортопедичним ефектом. Ціна таких виробів вища, ніж у штучних аналогів.
Кокосова / кактусова койра (сизаль). Екологічно чистий натуральний матеріал із спресованих волокон кокоса або листя кактуса агави. Матеріал відрізняється високою жорсткістю. Койра має відмінні ортопедичні і антибактеріальними властивостями, не вбирає вологу і запахи, довговічна.
Жорсткість.
  Жорсткість моделі визначається станом здоров'я, віком, вагою і особистими уподобаннями по жорсткості спального місця. При проблемах з опорно-руховим апаратом або внутрішніми органами вибір жорсткості необхідно обговорити з лікарем.
М'які. До м'яких моделей належать Топпери зі штучного або натурального латексу, меморікс. Вони підійдуть людям з невеликою вагою, літнім людям або любителям спати на боці.
 
Середньої жорсткості. Серед моделей середньої жорсткості матраци зі штучного або натурального латексу, струттофайбер, холлофайбера.
 
Універсальні, підходять більшості людей без медичних протипоказань.
 
Жорсткі. Найчастіше це матраци з кокосової або кактусовій койри з додаванням натурального латексу. Зважаючи на високі ортопедичні властивості, жорсткі моделі рекомендуються дітям або підліткам в період формування постави. Якщо ваше спальне місце здається вам занадто м'яким, покладіть зверху наявного матраца топпер високої жорсткості.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник