Огляд Apple Watch Series 5. Кому вони потрібні і не потрібні

Минулорічний редизайн Apple Watch залишається з нами ще на рік. Годинники  стали тоншими, дисплей помітно більшим, а корпус - трохи округлішим. Це був реальний ривок вперед, який можна порівняти з релізом iPhone 4. Так що можна ще рік-два посидіти з таким корпусом, розчарованих буде мало.
Для Series 5   https://y.ua/apple-watch-series-5-44mm-gpspluslte   Apple вирішила вперше використовувати на 100 відсотків перероблений алюміній.  Такий же метал використовується в нових MacBook, iPad 7-го покоління і «різнокольорових» iPhone 11. 
 
 
Корпус Apple Watch хороший і не потребує доопрацювання. Годинники зручні, універсальні, а повна зворотна сумісність з ремінцями хоч 2015 року дозволяє підібрати сотні, якщо не тисячі комбінацій.
За дизайн була і залишається п'ятірка, особливо гарно виглядають керамічна і сталева моделі. Та й нова титанова знайде фанатів (вона легша і міцніша завдяки унікальним властивостям титану). 
Дисплей в Series 5 не зовсім новий, різниця в іншому
Apple не вперше задіяла в Series 5 відносно молодий тип OLED-дисплея: LTPO. Схожий дисплей був встановлений в минулому поколінні, Series 4. Різниця у допоміжному «залізі».
LTPO розшифровується  як низькотемпературний полікремнієво-оксидний дисплей. Apple працює над ним ще з 2013-14 року - саме тоді в патентне бюро США надійшла перша заявка про екран за такою технологією.
Чим відрізняється LTPO від звичайних OLED-дисплеїв? Спеціальний контролер «на льоту» регулює частоту оновлення екрану між повною (60 герц) та мінімальною (1 герц). Фактично, це дозволяє дисплею оновлювати інформацію 1 раз в секунду і навіть рідше!!!
Низька частота оновлення інформації необхідна для економії заряду акумулятора. У тому числі завдяки такому дисплею, Series 4 здивували світ незвично довгою автономною роботою, побивши всі рекорди попередніх поколінь Apple Watch.
Але що тоді змінилося в Series 5? Просто тепер за енергоефективністю LTPO стежить окрема мікросхема, а за адаптацію яскравості - новий датчик навколишнього світла.
   До цього додаємо оптимізацію watchOS 6 під новий тип дисплея, включаючи переробку всіх циферблатів під особливості LTPO. І отримуємо головну нову функцію Series 5: Always On Display, той самий «завжди активний дисплей». Додати таку ж функцію в Series 4 не вийшло б, тому що в ньому немає необхідного чіпа. 
  Гаразд, з технологіями все більш-менш зрозуміло. Як в реальності працює завжди включений дисплей в Series 5?
Що дає always-on дисплей в Series 5 (і чого не дасть)?
  Коли ти дивишся на Series 5 в активному стані, різницю з Series 4 помітити неможливо. Все таке ж чітке. Чорний колір справжній, глибокий, що зливається з рамкою скла годинника. Передача кольору відмінна, контрастність потужна.
  Просто тепер, коли опустити зап'ястя,  дисплей не гасне повністю. Затемнюється, змінюється циферблат, зникає секундна стрілка. Ховається активно оновлювана інформація деяких розширень. Але сам екран продовжує працювати.
  Коли опускаєш руку, заливка цифри загасає, і залишаються тільки її кольорові обриси. Стрілки залишаються, за винятком секундної. Але оновлюються вони повільніше, в середньому раз в хвилину.
  Приблизно такий же принцип актуальний для всіх інших циферблатів: хвилинна і годинна стрілки залишаються, статична інформація теж. А то, що оновлюється швидко, загасає. Цікаво, що значок активного застосування або нових повідомлень залишається - так що якщо щось пропустіть з айфона, це буде зрозуміло ще до підняття зап'ястя. 


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник