Суші: користь а для організму людини

  Мода на японську кулінарію з'явилася в нашій країні не так давно, тому питання, чи можна їсти суші, далі хвилює багатьох гурманів. Основна проблема полягає в тому, що при приготуванні страви відбувається мінімальна обробка інгредієнтів, а в деяких різновидах суші риба і зовсім сира. Наскільки ж безпечно вживання цих продуктів? Чи можуть вони приносити користь або все-таки є шкідливими для організму?

У чому користь суші?

Варто відразу зазначити, що правильно приготовлені суші - це страва корисна і вкрай поживна, тому ви можете заказати суші в Києві і його вам доставлять додому максимально швидко. У його склад входить морська риба (тунець, вугор, лосось та ін.), багата вітамінами, макро- і мікроелементами. Головна цінність морепродуктів полягає у високому вмісті жирних кислот Омега-3, які і забезпечують користь суші для організму. Їх споживання позитивно впливає на всі органи і системи і має багато корисних впливів на організм людини.
  Іншим цінним компонентом страви є васабі - трав'яниста рослина сімейства Капустяні, яка містить в собі велику кількість ізотіоціанатів. Ці речовини мають антибактеріальні властивості і активно борються з мікроорганізмами, що викликають захворювання органів шлунковокишкового тракту. Для загортання ролів використовуються водорості норі, які значно підвищують користь суші і нівелюють їх шкоду для здоров'я за рахунок йоду, ретинолу, вітамінів Е і С.

  Рис і риба дають швидке насичення, що робить їх оптимальними компонентами дієти для схуднення. Калорійність суші становить від 127 Ккал на 100 грамів, завдяки чому їх можна вживати без шкоди для фігури. Зрозуміло, правильне харчування має на увазі різноманітну їжу, тому роли бажано чергувати з іншими продуктами. Скласти грамотний раціон вам допоможе сервіс, в якому можна замовити їжу на тиждень з доставкою додому. У нашому меню представлений широкий вибір корисних страв, що дозволяють швидко худнути без відчуття голоду.
 Якої шкоди можуть завдати суші?
 Суші може приносити користь тільки при дотриманні норми його споживання. Якщо є їх у великій кількості або використовувати неякісний продукт, це може призвести до безлічі негативних наслідків. Щоб уникнути шкоди суші для здоров'я, при їх вживанні рекомендується дотримуватися деяких правил.

  Як вважають дієтологи, включати блюдо в свій раціон бажано не частіше 3 разів на тиждень. При цьому особливу увагу слід приділяти свіжості морепродуктів. Для перекусу краще вибирати перевірені гастрономічні заклади, де дотримуються необхідні санітарні норми. Не варто відвідувати сумнівні кафе і ресторани швидкого харчування. Роли обов'язково слід поєднувати з імбиром. Цей продукт дозволяє нівелювати шкідливу дію сирої риби і знищити патогенну мікрофлору. Краще відмовитися від покупки японської їжі в супермаркетах в жарку пору року. У магазинах її не завжди зберігають в належних умовах, тому існують ризики придбати зіпсований продукт. Дотримуючись цих рекомендацій, можна уникнути отруєння і зараження паразитами. Якщо ж у вас все-таки залишаються сумніви в користь і шкоду суші з сирої риби, віддайте перевагу роллам, які пройшли термічну обробку. Така їжа дозволить насолодитися шедеврами японської кухні без негативних наслідків для організму.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник