Паста карбонара - правила правильного приготування

  Паста карбонара належить до страв, яка створила і підтримує славу італійської кухні. Рецепту ще далеко до сторіччя, а паста карбонара давно вже улюблена в безлічі країн. І не тільки тому, що вона не просто дивовижно смачна, а й досконала в приготуванні - все робиться легко і швидко, з мінімумом продуктів. Спагеті потрібно відварити з таким розрахунком часу, щоб момент їх готовності збігся з моментом готовності соусу, і ці дві події відбулися точно тоді, коли ті, хто до столу запрошено, за ним зібралися.

  Паста карбонара - це блюдо, яке їдять виключно свіжоприготовленим, гарячим. В італійських землях головним м'ясним інгредієнтом пасти вважається бекон панчетта, що відрізняється яскравим смаком, створеним достатком пряних трав - або ж гуанчале (сиров'ялені свиняча щековина). Все це смачно, але смачно по-різному, а якщо немає таких продуктів під рукою, сміливо можна брати просто іншу грудинку або бекон - і підсмажувати їх, дрібно порізавши. Сир рекомендується вибирати гострий, пікантний. Знову ж початкові італійські рецепти, як правило, наполягають на пармезані і пекоріно романо, хоча можна взяти той і інший в рівних кількостях. Сир слід натерти і змішати з сирими яйцями, додати до спагетті з беконом, швидко перемішати. Завдяки сиру і того ж бекону страву виходить досить солоним, так що солити його не прийнято. Отже, все дуже просто ...

  А якщо здається, що надто вже просто, якщо хочеться різноманітності, то відносно пасти карбонара це тільки вітається! Описане вище можна вважати лише основою страви, на якій будуються численні його варіації. Соус для пасти може бути приготований з вершками, білим вином, грибами і, звичайно, з нескінченним вибором серед прянощів, спецій і зелені. Перед тим як щось приготувати виникає питання, як це правильно зробити.

паста карбонара

 

  Наприклад, як приготувати пасту по-італійськи, або пасту карбонара. Варто більш детально дізнатися про такі чудеса кулінарії, як паста, і як вона робиться. Паста карбонара - класичне італійське блюдо з спагетті (діаметром близько 2 мм і довжиною більше 15 см) і соусом на основі масла. Як готувати пасту карбонара? Все дуже просто - соус робите з маленьких шматочків м'яса (грудинка, шинка, бекон), часнику і зелені, обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні.

  Дуже важливо знати, як правильно готувати пасту, адже основний спосіб приготування - варіння у великій кількості води. Берете високої якості спагетті і варіть в злегка підсоленій воді. Їх необхідно опускати в киплячу воду і ні в якому разі не накривати кришкою! Не сушіть довгі спагетті, через хвилину вони розм'якшуватися і помістяться в каструлю. Паралельно, в мисці з'єднайте яєчні жовтки, тертий пармезан, сіль і перець. По готовності спагетті - відразу ж змішайте пасту з підсмаженою беконом і яєчним соусом. Після цього посипте зеленню петрушки, тертим пармезаном і негайно подайте до столу, поки паста карбонара не охолола. Таким чином, як правильно варити пасту ви вже знаєте.

  Ще одним шедевром кулінарії є соуси. Як приготувати соус до пасти знає кожен кухар, і нерідко додає в нього щось новеньке, що виступає певною родзинкою в страві.

  Спагеті з болонез Не завадить і дізнатися, як робити соус для спагетті, адже всі ми любимо смачну підливу. Найпоширеніша - це томатно-м'ясна паста. Як же її отримати? Візьміть фарш і обсмажте його з цибулею на сковорідці, після цього додайте болгарський перець, помідори і воду, залиште гаситися на 20 хвилин. В кінці додайте трохи часнику і сиру. Нерідко ми цікавимося, як приготувати пасту з соусом. Кожен соус готуватися за своїм, а ми розглянемо, як приготувати соус Болоньєзе. Що ж це таке? Це м'ясний соус з овочами, в якому так само присутні вершки, томатна паста і вино. Щоб її отримати, візьміть сковорідку і розтопіть в ній масло, додайте цибулю, перець, часник і оливкове масло, обов'язково посоліть. Кілька хвилин посмажте, а потім додайте фарш. Не завадить трохи зменшити вогонь і готувати, поки у фарш не з'явитися коричневий відтінок. Покладіть інші інгредієнти і тушкуйте ще десять хвилин. Яку б пасту і соус до неї ви не приготували, все вони подарують вам приємний аромат, і неймовірний смак.

 

Джерело:grandkulinar.ru



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник