Плюси і мінуси робота-пилососа

   Ми, мабуть, всі можемо згадати фільм чи телевізійне шоу, яке передбачало майбутнє, наповнене роботами, які могли б задовольнити всі наші потреби. Ці фантазії запевняли нас, що в майбутньому, середній будинок буде наповнений роботами та автоматизованими функціями, призначеними заощадити нам час та гроші. Це майбутнє може бути ще далеко; хоча штучний інтелект існує, він не показує жодних ознак  швидкого просування , щоб створити домашніх службовців-роботів. Однією з ознак того, що в такому світі, є промінь надії, є робот-пилосос, дуже зручний , можна купити тут https://alfabox.com.ua/robot-vacuum-cleaners/ibot-vac-plus і користуватися ним в своє задоволення. В намаганні  зробити так, щоб вдома було затишніше, пилососи-роботи - це крок у правильному напрямку, але чи насправді вони такі гарні, як ми думаємо? Розглянемо плюси і мінуси робота-пилоса  і порівняємо їх з традиційними різновидами пилососів, щоб побачити, чи відповідають вони нашим очікуванням.

Переваги робота-пилососа

   Інтелектуальне картографування. Хоча традиційний робот-пилосос обмежений у своїх переміщеннях,  тим, як ви його запрограмуєте, багато з них  мають можливість сканувати приміщення, щоб встановити оптимальний маршрут для уникнення перешкод. Потім вони зберігають цю інформацію, щоб ви могли точно бачити, де в будинку був робот -пилосос і оцінити якість прибирання. Це також означає, що ви можете скласти план, для прибирання у встановлені дні.

   Підключення до Wi-Fi.  Оскільки домашні хаби стають все більш популярними, роботи-пилососи тепер бездротово підключаються до вашого домашнього хаба безпровідної мережі, так що ви можете керувати ними за допомогою голосового керування або через додаток для смартфонів, щоб могти підключитися,  де б ви не були. Уявіть сценарій кошмару, коли ви запросили важливих гостей  на вечерю, але зараз ви запізнюєтесь на роботу. Просто підключіться до робота через додаток і presto, у вас чиста підлога! 

  Програмований графік прибирання. Ми всі зайняті і надто напружені, щоб щодня турбуватися про прибирання наших будинків. Просто запрограмуйте пилосос-робот, щоб налаштувати роботу на конкретні дні чи години та продовжувати своє життя. Ваш пилосос все сам поприбирає, поки ви зайняті більш важливими речами.

  Автоматичне повернення. Одна з найбільших проблем з традиційними пилососами - де їх зберігати. Вони є об'ємними предметами з  громіздкими аксесуарами, які можуть повністю займати весь простір шафи. Тим часом робот-пилосос лягає спати, як тільки робота буде виконана, з'єднавшись із док-станцією, щоб зарядитись готовим до наступного разу, коли це буде потрібно. Враховуючи їх розмір, їх легко зберігати там, де зручно, не займаючи занадто багато цінного місця.

  Очищення малодоступних місць.  Робот-пилосос тонкий і спритний, він може з легкістю дістатися до найтісніших місць. Це означає, що ви отримуєте кращий результат і уникаєте болісних незручностей.

  Очищення плям. Давайте припустимо, що хтось щось кинув на підлогу, і його потрібно очистити. Традиційний пилосос великий, важкий і зазвичай зберігається найдалі від місця забруднення, але з роботом-пилососом все, що вам потрібно зробити, - це натиснути кілька кнопок на додатку для смартфона, і він може бути там за лічені секунди, щоб боротися з плямою. Коли це буде зроблено, він може повернутися на свою док-станцію з мінімумом суєти.

Недоліки робота-пилососа 

  Вартість. Ціна робота-пилососа на даний час є суттєво більша за ціну звичайного пилососа. Звичайно, серед них  є недорогі моделі, але вам доведеться витратити пристойну суму, щоб отримати найкращу якість, тому що, як і у всьому, ви отримуєте те, за що платите.

  Попереднє очищення робочого простору від перешкод. Роботи-пилососи чутливі до перешкод, а це означає, що перед тим, як налаштувати його на роботу, вам потрібно буде зробити підмітання підлоги та забрати все, що може завадити його переміщенню по кімнатах. Такі речі, як шкарпетки, взуття та іграшки, сильно утрудняють його здатність ефективно працювати.

  Ризик застрягти. Через свою форму та розмір, часто роботи-пилососи затискаються під меблями або в тісних кутах, потребуючи того, щоб ви прийшли і витягли його.

  Необхідні часті спорожнення. Завдяки їх розмірам, мішок для пилу на цих роботах-пилососах може бути крихітним. Це означає, що вам доведеться спорожнювати її щодня, особливо якщо у вас є домашні тварини, які залишають багато шерсті.  Тип підлогового покриття, який у вас є, також має значення: якщо у вас килими з глибоким ворсом, шерсть домашніх тварин буде збиратися у волокна килима, так що робот повинен буде працювати вдвічі більше, щоб витягти все це, знову ж таки, заповнивши  мішок для пилу взагалі за короткий час. 

  Розрядка акумулятора. Ці розумні машини мають такі функції, як функція автоматичного повернення додому та інтелектуальне картографування, але все це живиться від батарей. Коли акумулятор починає розряджатися, робот-пилосос часто не встигає повернутися до док-станції на підзарядку і його потрібно буде вручну перенести і поставити на зарядку.

Неефективність при  наявності  сходів. Сходи не є другом робота-пилососа. Це одна з областей будинку, де він неефективний.

Підсумки і висновки

Роботи-пилососи - відмінна ідея, але в технологічному плані вони ще перебувають на  зародковому етапі, тому це робить їх дорогими та недосконалими машинами. Для деяких людей, однак, вони  будуть корисні для утримання будинків в чистоті. Ті, хто має проблеми з мобільністю, або ті, хто має будинки з відкритою концепцією, де немає суттєвих перешкод для їх вільної роботи можуть знайти їх корисним інструментом, але в них ще так багато недоліків, що важко дати рекомендацію для всіх користувачів. 



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник