Як робити замовлення в друкарні, щоб отримати очікуваний результат

Часто трапляється, що готова поліграфічна продукція здається замовникові не настільки гарною, як він бачив її на екрані свого монітора або якою він її собі уявляв. Щоб з Вами не сталася така сама ситуація, робіть замовлення онлайн тільки в  Друкарні "Хамелеон К" , де досвідчені спеціалісти допоможуть Вам у правильному формулюванні замовлення, а також проконсультують по всіх Ваших питаннях, і прочитайте наступні поради.

   Для прикладів  використано виробничий процес брошур та буклетів. Це найскладніші і поширені види поліграфічної продукції, виробництво яких відбувається в кілька етапів. Отже, наведемо найпоширеніші причини, за якими готова поліграфічна продукція не подобається замовнику.

1. Неправильно підібраний папір.

  Наприклад, при виготовленні брошур краще використовувати різний  за  щільністю папір на блок (внутрішні сторінки) і обкладинку. При друку брошур А4 і А5 форматів папір на блок не повинен за щільністю перевищувати 170 гр / м2, обкладинка в цьому випадку повинна бути 200-300 г/м2 (для А5 формату 300 г/ м2 - забагато). Для звичайного Ліфлета (буклет в 2 складання) краще використовувати папір 150-170 г/ м2 - на більш тонкому він виглядає дешево, на більш щільному - може не тримати форму, здається занадто важким і грубим.

2. Помилки виробничого процесу.

  Не так склали, не так порізали, не так зброшуровали - все це претензії до виробничників. Звичайно ж, в поліграфії людський фактор відіграє важливу роль. Особливо це стосується цифрового друку, тому що при малих тиражах не завжди доцільно автоматизувати деякі процеси. І, тим не менш, будь-яка друкарня прагне максимально скоротити кількість ручних операцій на своєму виробництві. Наша друкарня - не виняток.

3. Не точна передача кольору.

  Растрові зображення (фотографії) на екрані комп'ютера завжди здаються більш яскравими, соковитими, контрастними - це цілком природно, адже монітор підсвічує зображення зсередини.   Щоб уникнути розчарувань, краще замовляти кольоропробу. Це стосується не тільки до цифрового, але і до офсетного друку. У нашій друкарні з проблемами неточності передачі кольору ми боремося шляхом щотижневих калібровок друкувальних машин і моніторів.

4. Помилки на етапі дизайну.

  Створення макета - це ключовий момент. Помилка дизайнера в поліграфії - мабуть, найпоширеніша причина розчарувань замовників. Так, наприклад, дуже поширена помилка дизайнерів - використання в макетах середньо-сірих плашок (областей із суцільною заливкою кольором). Гарними на друку вони виходять тільки при використанні пантонів (сумішевих фарб) - це в офсеті. У цифрі ж надрукувати середньо-сіру плашку рівно, без сивини практично неможливо.

  Але бич графічних дизайнерів - це відступи, припуски і обрізний формат. Неправильно закладені в макеті відступи від країв і припуски під обріз перекошують готовий виріб. Це дуже поширена помилка. Висновок: щоб не бути розчарованими - працюйте з професіоналами. Поради: Користуйтеся послугами професійних дизайнерів. Якщо Ви сумніваєтеся в їх професіоналізмі - повідомляйте про свої сумніви менеджеру друкарні або замовляйте пробний екземпляр брошури або буклета. Радьтеся з менеджерами або з технологами щодо вибору паперу, ламінування, видів скріплення та ін. Ви будете задоволені результатом. А значить і ми - будемо задоволені. Адже саме заради цього ми і працюємо.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник