Як правильно вибрати насіння овочів?

Як правильно вибрати насіння овочів?


Найпопулярніші овочеві культури: капуста, баклажани, помідори, а також  перець, вирощуються через розсаду. Якість і щедрість врожаю буде залежати від кондиції саджанців, перед їх посадкою в грунт. Починаючи з лютого, проводиться посів насіння, яке необхідно правильно  купити.

Тема вибору і покупки насіння вкрай актуальна, адже дуже часто покупець отримує зовсім не те, що заявлено на упаковці і в описі товару. Коли необхідно купити насіння овочів оптом в Україні, питання якості встає на перше місце. Хороше насіння має високу схожість і життєву енергію.

Насіння  овочів оптом в Україні


Де купувати насіння для посадки овочів


Місце покупки грає вкрай важливу роль. Це може бути невеликий магазинчик або величезний супермаркет товарів для садівників і фермерів, але кожна точка продажу повинна мати сертифікат відповідності.

Покупець повинен мати можливість побачити зразки насіння, а якщо покупка планується в інтернет-магазині, то клієнтові можуть вислати зразки поштою.

Уважно вивчивши репутацію магазину, необхідно переконатися, що:

  • Магазин функціонує давно;
  • Точка продажу сертифікована;
  • Клієнт отримує вичерпну інформацію про товар;
  • Продавець гарантує якість насіння.

Упаковка з насінням теж повинна бути оформлена відповідно до існуючих стандартів і містити важливу інформацію про кількість насіння, сорт рослин, дату фасування і термін придатності.

Об'єктивні показники для вибору


До очевидної інформації можна віднести той факт, що гібриди сільськогосподарських культур більш життєздатні. Такі рослини дають більш рясний урожай, відрізняються стійкістю до різних хвороб, несприятливих погодних умов, шкідників.

Час достигання також необхідно враховувати. Деякі сорти потребують посиленого догляду. Важливо пам'ятати і про те, що низькорослі рослини дозрівають раніше.

Перевірка насіння на якість


Щоб зрозуміти, чи не підведе партія насіння після посіву, можна зробити невеликий експеримент.

Для випробування буде потрібен пакетик з насінням і два ватні диски, поліетиленовий кульок.

Ватні диски необхідно змочити водою і вкласти між ними близько 15 насінин, помістити заготовку в кульок і покласти в тепле місце, зрідка зволожуючи.

Якщо через 10-15 днів проросло хоча б 30% взятого для експерименту насіння, то партія має хорошу здатність до проростання і її можна пускати у справу. Якщо результат виявився гіршим – необхідно придбати іншу партію насіння.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник