Корисне застосування поліетиленгліколю в різних галузях промисловості і господарства

Поліетиленгліколь - основні властивості

Поліетиленгліколь (ПЕГ або PEG) - це полімер, який широко застосовується в різних галузях промисловості. Агрегатний стан поліетиленгліколю може бути  різним: в'язка рідина, желеподібна  або тверда речовина. Поліетиленгліколі бувають різних марок, марка ПЕГ залежить від молекулярної маси полімеру, від цього залежить агрегатний стан речовини. У нашому асортименті поліетиленгліколь з молекулярною масою від  200 і до  1000. Для ознайомлення з характеристиками ПЕГ натисніть на товар, що цікавить і перейдіть на сторінку з описом.

Області застосування поліетиленгліколю

Поліетиленгліколь використовується у фармакології, косметології, у виробництві миючих засобів, текстильній, каучуковій, металообробній та інших галузях промисловості. Купити поліетиленгліколь в Україні  Ви можете зателефонувавши в компанію ТОВ «ТД« АТК Україна»,яка спеціалізується на оптовій реалізації великого асортименту хімічної сировини.  Для своїх клієнтів ми пропонуємо якісний товар, вигідні умови для співпраці і кращу ціну на весь асортимент товару, ознайомитись з якою можна на нашому сайті https://atk-ua.com/catalog/polietilenglikol-peg-/.

   А тепер докладніше розповімо про області корисного застосування поліетиленгліколю.

Медичне застосування

  ПЕГ є основою ряду проносних. Зрошення всього кишечника поліетиленгліколем з додаванням електролітів використовується для підготовки кишечника перед операцією або колоноскопією. ПЕГ також використовується в якості наповнювача в багатьох фармацевтичних продуктах. При додаванні до різних білкових препаратів поліетиленгліколь дозволяє сповільнити виведення переносимого  білка з плазми крові. Можливість того, що ПЕГ може використовуватися для відновленняаксонів, вивчається дослідниками, які вивчають ушкодження периферичних нервів і спинного мозку, що дозволить успішно лікувати багато пов'язаних з цим захворювань.

Хімічне застосування

  Поліетиленгліколь малотоксичний і використовується в різних продуктах. Полімер використовується в якості змащуючого покриття для різних поверхонь у водних і неводних середовищах. Оскільки ПЕГ є гнучкий водорозчинний полімер, його можна використовувати для створення дуже високого осмотичного тиску (порядку десятків атмосфер).

  Також малоймовірно, що він буде мати специфічну взаємодію з біологічними хімікатами. Ці властивості роблять ПЕГ однією з найбільш корисних молекул для створення додаткового осмотичного тиску в біохімії і експериментах з біомембранами. Поліетиленгліколь також зазвичай використовується в якості полярної нерухомої фази для газової хроматографії, а також в якості теплоносія в електронних тестерах. PEG також використовувався для збереження об'єктів, які були врятовані з-під води. Він замінює воду в дерев'яних предметах, роблячи деревину стабільною за розміром і запобігаючи деформації або усадку деревини при висиханні. Крім того, ПЕГ використовується при роботі з необробленою деревиною як стабілізатор і для запобігання усадки. Похідні ПЕГ використовуються в якості поверхнево-активних речовин. Полімерні сегменти, отримані з поліолів PEG, надають поліуретанам гнучкість для таких застосувань, як еластомерні волокна (спандекс) і поролонові подушки.

Біологічне використання

 
  ПЕГ зазвичай використовується в якості агента скупчення в аналізах in vitro для імітації умов високої щільності клітин, а також в якості осаджувача для виділення плазмідної ДНК і кристалізації білка. Рентгенівська дифракція кристалів білка може виявити атомну структуру білків. Сезар Мільштейн і Жорж Дж. Ф. Келер розробили цей метод, який вони використовували для виробництва антитіл, отримавши Нобелівську премію з фізіології і медицини в 1984 році.  У мікробіології осадження ПЕГ використовується для концентрування вірусів. PEG також використовується для індукції повного злиття (змішування як внутрішніх, так і зовнішніх листочків) в ліпосоми, відновлених in vitro. Віруси можуть бути покриті ПЕГ, щоб захистити їх від інактивації імунною системою і не націлювати їх на органи, де вони можуть накопичуватися і надавати токсичну дію. Було показано, що розмір полімеру PEG важливий, оскільки більші полімери забезпечують кращий імунний захист. ПЕГ є компонентом ліпідних частинок стабільних нуклеїнових кислот (SNALP), використовуваних для упаковки мРНК для використання in vivo. У біофізиці поліетиленгліколі є кращими молекулами для вивчення діаметра функціонуючих іонних каналів, оскільки в водних розчинах вони мають сферичну форму і можуть блокувати провідність іонних каналів.

 
Комерційне використання

  ПЕГ є основою багатьох кремів для шкіри і  лубрикантів (часто в поєднанні з гліцерином).
ПЕГ використовується в ряді зубних паст як диспергатор. У цьому випадку він зв'язує воду і допомагає рівномірно розподілити ксантанову камедь в зубній пасті.
У низькомолекулярних складах (наприклад, PEG 400) він використовується в принтерах Hewlett-Packard designjet як розчинник чорнила і мастила для друкуючих головок.
ПЕГ також використовується як піногасник,  в продуктах харчування і напоях - його номер E1521 в ЄС.
 
Використання в промисловості 

   Диметиловий ефір PEG є ключовим інгредієнтом Selexol, розчинника, використовуваного на електростанціях з комбінованим циклом спалювання вугілля (IGCC) для видалення діоксиду вуглецю і сірководню з потоку газових відходів.
ПЕГ використовувався в якості ізолятора затвора в двошаровому електричному транзисторі для індукції надпровідності в ізоляторі.
ПЕГ також використовується в якості полімерної основи для твердих полімерних електролітів. Хоча це ще не комерційне виробництво, багато груп по всьому світу займаються дослідженнями твердих полімерних електролітів, що містять ПЕГ, з метою поліпшення їх властивостей і можливості їх використання в батареях, системах електрохромних дисплеїв і інших продуктах в промисловості. 
ПЕГ вводять в виробничі процеси для зменшення піноутворення в сепараційному обладнанні.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник