Як забезпечити безперебійну і надійну роботу сонячної електростанції і захистити її від пошкодження грозою?

   Заземлення фотогальванічних систем є однією з найбільш упущених проблем при установці сонячних електростанцій, особливо малопотужних фотогальванічних систем, люди не вважають, що заземлення та блискавкозахист є важливі.
Але протягом теплого періоду рокусонячні  електростанції на даху, неминуче стикаються з грозамиі часто будуть ризикувати, що в них  ударить блискавка і виведе з ладу дороговартісне обладнання вашої СЕС, що потягне значні збитки! Однозначно можна стверджувати, що дахова СЕС дуже в великій мірі піддана цьому ризику, якщо вона не буде захищена і заземлена відповідним чином. Це може призвести навіть до пожежі, що призведе до втрат особистого майна.
  Тому вочевидь фотоелектрична електростанція повинна бути заземлена, при її установці необхідно знайти професійного технічного виконавця для облаштування цього захисту. Це завдання можна довірити компанії  Енерговат https://energo-watt.com.ua/ , яка не тільки  продає сонячні панелі, захист від блискавки, заземлення, але й займається їх професійним монтажем з високою якістю і гарантією!
 
Системи захисту фотогенеруючих електроустановок від блискавки та імпульсних перенапруг.
 
  Виробництво обладнання, що використовує сонячну енергію, відноситься до динамічно розвинутої галузі електроіндустрії. Для будь-якого інвестора функціональність обладнання і час амортизації знаходяться в прямій залежності, тому захист від блискавки та захист від перенапруг в зв'язку з цим відіграють значну роль.
  Вимоги техніки безпеки: директива VdS 2010 захист від блискавки і перенапруги в залежності від небезпеки:
  • Для PV-систем більше 10 кВт потрібна система блискавкозахисту III класу і внутрішній захист від перенапруг.
  • Для відкритих PV-систем необхідні заходи щодо захисту від перенапруг та зрівняння потенціалів.
Захист інвертора
 
  Інвертор представляє собою найважливіший блок установки і схильний до особливої ​​небезпеки внаслідок виникаючих прямих ударів блискавки та імпульсних перенапруг. Прямим ударам блискавки можна запобігти за допомогою блискавкозахисту, заземлення, зрівнювання потенціалів і екранування, а також шляхом правильного напрямку прокладання кабельних трас.
Досить часто при будівництві фотоелектричних станцій в Україні, здійснюються часом безсистемні приватні заходи щодо блискавкозахисту і захисту від імпульсного перенапруження.
 
 
 
Пошкодження блискавкою сонячної батареї
 
 
  Якщо на сонячній станції зроблений  внутрішній блискавкозахист (захист інверторів від імпульсів), але немає зовнішнього блискавкозахисту і ніяк не захищені кабельні лінії, які проходять по території, а затікання струму блискавки в лінії - призводить до виходу з ладу комунікацій.  Зовнішній блискавкозахист і захист інверторів з боку постійного і змінного струмів, а також  зрівняння потенціалів і надійне заземлення сприяють  довговічності сонячних елементів.
 
Пошкодження блискавкою конекторів і кабельних трас
 
 Пропонуємо використовувати вироби з нержавіючої сталі, або вироби, оцинковані за міжнародними нормами і призначені для використання при зовнішньому монтажі. Вони  трохи дорожче, ніж вироби з чорної сталі, але в порівнянні з вартістю сонячної електростанції - це крапля в морі, яка ще й окупить витрати інвестора за 2-3 роки.
 
Тому не забудьте захистити свої інвестиції в інноваційні проекти за допомогою професійного обладнання та комплектуючих і ми Вам в цьому допоможемо.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник