Особливості покупки шин

Особливості покупки шин


  Різноманітність виробників і марок шин може поставити в глухий кут будь-якого покупця, особливо якщо покупка цього важливого комплектуючого для автомобіля проводиться вперше. Ситуацію погіршує те, що шини відрізняються не тільки назвою виробника — вони дійсно дуже різні. Важливо купити резину зимову або літню високої якості, так як від неї залежить безпека і якість водіння автомобіля.

 
Способи обчислення параметрів шин


  Прийшов час, і ви зрозуміли, що потрібно купити новий комплект коліс. Не важливо, зимових або літніх, але така проблема перед вами постала, і перше, що вам потрібно визначити, — допустимі параметри гуми. Зробити це можна декількома способами:

1. Погуглити в форматі "* модель автомобіля * Розмір шин". У більшості випадків варіантів буде відразу кілька.

2. Переглянути параметри на ваших поточних колесах. Основні параметри виробники вказують на самій шині, і залишається тільки записати їх, щоб потім замовити покришки з такими ж характеристиками.

3. Заглянути в "Керівництво по експлуатації". Так, там така інформація теж вказана, але часто буває так, що ці керівництва губляться, тому особливо не варто розраховувати на цей спосіб.

4. Вивчити iнформаційні таблички на самому автомобілі. Виробники зазвичай вказують всю необхідну інформацію про параметри гуми і тиску на таких табличках, тому скоріш за все, в вас вони також повинні бути.

 

Деякі ньюанси процесу покупки


  Вибираючи покришку дивляться на наступні параметри.

  1. Індекс швидкості і навантаження.
  2. Висота профілю, ширина покришки, площа плями контакту.
  3. Сумісність з диском вашого автомобіля. Варто дивитися на особливості установки, шина не повинна чіплятися за інші елементи автомобіля.
  4. Малюнок протектора.
  5. Крім перерахованого варто приділяти увагу і іншим нюансам:
  • Стиль водіння. Для спокійних поїздок по місту і спортивних заїздів потрібні абсолютно різні варіанти. ТЕХНІЧНІ характеристики у них розрізняються.
  • Особливості експлуатації. Для асфальту і грунтових доріг потрібні різні покришки. Вони відрізняються жорсткістю, протектором і іншими важливими параметрами. При підборі гуми обов'язково враховують можливість її використання в певних умовах.
  • Дивляться на тип автомобіля. Позашляховик і міський седан пред'являють різні вимоги до шин. Також рекомендується підбирати з урахуванням навантаження, комерційного використання та інших факторів.
  • Сезонність. У різні пори року до покришок пред'являються різні вимоги.

  Шини є одним з важливих елементів колеса автомобіля. Основним завданням є часткове скрадання нерівностей дороги, зменшення шуму при русі, а також зниження необхідної тяги. Важливо правильно підібрати їх, і тоді вони прослужать довгий час без надання незручностей.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник