Як замовити послуги по розділу майна при розлученні?

Розділ майна при розлученні


  Як виглядає поділ майна після розлучення? Як це зробити? З чого почати? Кому суд присудить майно? Що таке спільне майно і що таке особисте майно? З цих питань, можна звернутися на сайт https://www.urvista.law/razdel-imushhestva-pri-razvode/ до експертів.

  Рішення про припинення шлюбу продиктовано емоціями. Часто тільки після того, як подружжя охолонуть, вони приходять до висновку, що розлучення буде зовсім не таким простим, особливо якщо плодом відносин є діти, а крім того, подружжя накопичили значне спільне майно.

Стандарти шлюборозлучних процесів


  Відповідно до чинного законодавства, з моменту вступу в шлюб відбувається так звана майнова спільність. Це означає, що з цього моменту подружжя спільно відповідають за свої фінанси, разом накопичують заощадження і підтримують домашнє господарство. Тут не має значення той факт, що, наприклад, один з подружжя не працює. Все, що заробляє інша людина, входить в спільне майно. Спільним майном вважається насамперед:

  • Заробітна плата за роботу і доходи від підприємницької діяльності (або іншої діяльності по заробітку);
  • Доходи від спільного майна та особистого майна подружжя, наприклад, орендна плата за знімну квартиру;
  • Будь-які соціальні допомоги.

  Однак в спільне майно не входить особисте майно чоловіка. У великій простоті можна написати, що мова тут йде про всі майна, якими людина володіла ще до вступу в шлюб:

  • предмети, придбані ще в холостяцькому стані;
  • успадковані або отримані у спадок або у вигляді пожертви;
  • призначені виключно для задоволення особистих потреб одного з подружжя (наприклад, одяг, який через іншого розміру не підходить чоловікові);
  • нагороди за особисті досягнення (бонус на роботі);
  • засоби від авторських і суміжних прав, права промислової власності та інших прав творця.

  Тому основною проблемою при поділі майна після розлучення є визначення того, що насправді входить в спільне майно. Тут дуже рідко бувають очевидні рішення.

Шлюбний договір


  Шлюбний договір практично вирішує проблему поділу майна після розлучення. Колишнє подружжя просто зберігають своє майно відповідно до попередніх домовленостей. Так звана угода додатково захищає майно, коли, наприклад, один з подружжя набирає боргів, то другий не буде за них відповідати фінансово. Всі питання сьогодні можна обговорити з кваліфікованим юристом. Таким чином ви зможете досягти угоди при розлученні з чоловіком.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник