Чому варто робити аналіз ґрунту в фермерському господарстві?

 

Чому варто робити аналіз ґрунту на фермі?

 

  З метою підвищення рентабельності рослинництва фермери шукають різні рішення. Однак вони не завжди використовують такі можливості. Прикладом цього є зменшення вартості закупівлі мінеральних добрив. Важливим фактором, що визначає збільшення виробництва рослин, є раціональне використання мінеральних добрив. Слід підкреслити, що підживлення стосується не лише проблеми збільшення врожайності, а й збереження родючості грунту, тобто його структури, включаючи хороші фізичні параметри, що забезпечують найкраще збереження води, а також збереження біологічної активності. 
 

То як фермер може поліпшити рентабельність рослинництва?
 
  Він може зробити це, провівши аналіз ґрунту в  своєму господарстві. Весна - відповідна пора для відбору проб ґрунту. На основі результатів аналізу ґрунту та вимог конкретних рослин ми готуємо раціональний план підживлення та їх придбання. Це важливо, оскільки сьогодні фермер має доступ до кількох десятків різних добрив, як одно-, так і багатокомпонентних. Завдяки цьому, виділяючи конкретну кількість добрив у своєму господарстві, він може підбирати їх  до вимог  конкретних культур, щоб повністю використати їхній генетичний потенціал. 
 

Де можна провести таке випробування ґрунту?
 
  Грунт можна випробувати в лабораторіях регіональних хімічних та сільськогосподарських станцій, розташованих у кожній області.. Основні випробування сільськогосподарських ґрунтів на вміст рН, фосфору, калію та магнію не є дорогими.
 

Як взяти проби грунту?
 
  Це дуже важлива діяльність. Залежно від того, наскільки точно ми це зробимо, такі й отримаємо результати. Найкраще брати проби ґрунту самостійно, оскільки тільки господар найкраще знає свої поля. Тоді буде достатньо кількох зразків. Там, де є суттєві відмінності, тобто висоти, пониження або місця, де рослини погано ростуть, зразки слід брати окремо в цих районах. 
 

Підсумки і висновки
 
  Підводячи підсумок, слід пам’ятати, що підживлення заповнює дефіцит поживних речовин у ґрунті, а правильне підживлення не тільки збільшує врожайність, а й покращує родючість ґрунту та впливає на наше природне середовище. Отже, це сприяє зменшенню споживання добрив у господарстві та сприяє зменшенню витрат на виробництво рослин. Прикро, що фермери мають невеликий доступ до таких лабораторій. Їм слід турбуватися про наше довкілля в кожному районі. 


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник