Як правильно замовляти суші?

Що таке суші і з чим його їдять?

 

Суші замовити
 

  Ця знаменита японська страва - справжній витвір мистецтва, але це не означає, що страва повинна бути складною та хитромудрою. Простота, якісна продукція та точне приготування - запорука успіху!

  Незважаючи на те, що суші найчастіше асоціюються з характерними рулетиками з  рисом, суші має безліч форм, і саме рулонна - хоча і дуже ефектна - вважається найвишуканішою. Справжнім шедевром є нігірі - це рулет з рису, сформований у ваших пальцях із шматочком сирої риби зверху. Така проста форма дозволяє повною мірою оцінити смак свіжої, чудової риби, і саме ця риба відіграє головну роль у цій страві. Окрім якості, важливо також правильно вирізати та розташувати. У наших суші-ресторанах можна заказати ролли - макі також найпопулярніші - рис і риба загортаються в листи норі, тобто пресованих водоростей. Потім рулети нарізають кружальцями і подають до столу. Залежно від кількості інгредієнтів та форми шматочків, існує кілька видів макі: хосомакі - це високі скибочки невеликого діаметру з одним інгредієнтом. Футомаки - надзвичайно популярні великі багатокомпонентні рулети, нарізані тонкими скибочками. Якщо зовнішнім шаром вашого суші є рис, а не норі (він знаходиться під рисовим шаром), це знак того, що вам подали урамакі або перевернуте макі. Завдяки популярності суші за межами Японії було створено багато місцевих модифікацій цієї страви - особливо, коли мова йде про поєднання інгредієнтів та використання продуктів, які особливо подобаються в певних країнах. Прикладом є використання вершкового сиру Філадельфія, джерела якого можна знайти в США, що особливо креативно стосується суші.

Як замовити суші?


  У суші-барах та японських ресторанах у вас зазвичай є два варіанти - замовити або набір різних шматків, або тарілки з декількома (наприклад, шістьма) однаковими шматочками, вирізаними з одного рулону, розкатаними спеціально для вашого замовлення. Ви також можете скласти власний набір таким чином. Однак готові набори, як правило, більш економічно вигідні. У кожному суші-ресторані на столі є пляшка соєвого соусу, і кожне замовлення подається із додатковими напоями, такими як маринований імбир та паста васабі (пряний, насичений зелений хрін). Вам не потрібно замовляти або додатково за них платити.

Як їсти суші?


  Перш за все - цілі шматочки суші кладуть у рот, не гризучи, не ріжучи тощо - це неелегантно, і все це зазвичай розвалюється. Суші їдять паличками, і ви не повинні цього боятися, адже шматочки досить великі, щоб їх легко схопити. Кожен шматок заправляється невеликою кількістю васабі і замочується  у соєвому соусі. Імбир гризуть між шматочками, щоб очистити та освіжити смакові рецептори та підготувати їх до наступного. Хоча це асоціюється з надзвичайно елегантними стравами, суші також є у багатьох простих варіантах фаст-фуду. Це одна з найпопулярніших страв з доставкою та на винос. Це хороший перекус, але час від часу варто зайти в хороший суші-ресторан і спробувати його в найкращому вигляді.

Цікаві факти про суші


   Перші суші з’явилися в Японії в 1824 році на кіоску в Ендо (район Токіо). Його власник Йохей Ханая першим загорнув рис вручну і додав до нього шматок сирої риби. Він це придумав, коли клієнти поспішали на нього.

  У багатьох японських ресторанах по всьому світу тарілки для суші переміщують на конвеєрних стрічках. Як наслідок, більше клієнтів можуть обслуговуватися одночасно.

  Японці миють суші зеленим чаєм, саке або пивом.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник