Види вакуумних насосів

Що таке вакумний насос?
 
  Вакуумний насос, який також називають всмоктувальним або витяжним, використовується в даній області техніки як пристрій для видалення газів у закритому просторі, тобто для створення вакууму. Найважливішими параметрами вакуумного насоса є: кінцевий тиск, отже, найнижчий тиск, який можна отримати за допомогою пристрою; швидкість накачування та залежність від тиску, а також ефективність, яка вимірюється в кубічних метрах газу, що транспортується за одиницю часу.

Класифікація вакуумних насосів

  Загальна класифікація вакуумних насосів базується на будові та режимі їх роботи. Тому існують об'ємні, молекулярні, іонні, іонно-магнітні та іонно-сорбційні, конденсаційні, реактивні та адсорбційні насоси. Нижче ми розглянемо кілька типів насосів, які найчастіше використовуються у вакуумній техніці. Вакуумний насос - це досить складний механізм, і для правильного застосування їх потрібно знати класифікацію і види їх, а також інше вакуумне обладнання  compressorstore.ru
 
Дифузійні вакуумні насоси

  У дифузійних вакуумних насосах робочим тілом зазвичай є спеціальне масло або ртуть. Завдяки дифузійному ефекту потік середовища переносить частинки газу від області вакууму до  накачуваної області.
  Що відрізняє дифузійні насоси, це дуже довгий термін експлуатації. Такі пристрої залишаються ефективними навіть протягом декількох десятків років, хоча їх обслуговування не вимагає особливо складних процедур. Робота дифузійного вакуумного насоса також не представляє труднощів, хоча вимагає використання додаткових пристроїв, які генерують попередній вакуум.
 
Турбомолекулярні вакуумні насоси

  Турбомолекулярні насоси належать до більшої групи роторних насосів, також відомих як ротаційні насоси. Основними елементами турбомолекулярного насоса є 2 системи лопатей: обертове робоче колесо та статор, який залишається нерухомим. Такі насоси використовуються для отримання чистого вакууму найвищої якості, без будь-яких парів олії та жиру.
 
Безмасляні вакуумні насоси

  Це ще одна пропозиція у вакуумній техніці, яка дозволяє здійснити абсолютно чистий процес. Безмасляні насоси використовують інноваційні рішення, завдяки яким перекачуваний газ не контактує з підшипниками та системою приводу, одночасно забезпечуючи герметичну герметичність. В результаті підшипники змащуються типовими мастилами, які мають набагато кращі властивості, ніж вакуумні мастила, що не впливає на якість вакууму. Ось чому безмасляні насоси легко застосовуються для отримання вакууму в лабораторних умовах у хімічній та фармацевтичній промисловості.
 
Вакуумні масляні насоси

  Це ротаційні насоси з дуже широким спектром застосування. Вони використовуються, серед інших в автомобільній, металургійній, металургійній, холодильній техніці та харчовій упаковці. Найважливішими перевагами масляних вакуумних насосів є надійність, надзвичайно тиха робота, простота експлуатації та обслуговування, а також дуже висока ефективність при низьких експлуатаційних витратах.
 
Роторні  вакуумні насоси типу "Руст"

  Цей тип вакуумних насосів застосовується в спеціальних додатках, де потрібна дуже висока швидкість накачування до 4000 м3 / год. Робота насоса Roots тиха, без вібрацій і надійна, але найбільш помітною особливістю є висока корозійна стійкість насоса. Такі вакуумні насоси були розроблені для створення вакууму в агресивному середовищі, тому вони ідеально підходять для промислового застосування в хімічній промисловості. Вони використовуються, серед інших в процесах дистиляції, дегазації сталі, термічної обробки, електронно-променевого зварювання та багатьох інших. 
  Ці всі види насосів, а також інше обладнання можна знайти на сайті , яки пропонує вакуумне обладнання compressorstore.ru де також можна отримати кваліфіковану  консультацію професіоналів цієї справи по підбору вакуумного насоса, а також іншого вакуумного обладнання compressorstore.ru


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник