Як обрати взуття: що потрібно знати про розміри?

Як обрати взуття: що потрібно знати про розміри?


  Правильно підібраний розмір взуття — це запорука комфорту носіння. Як його обрати? Сьогодні легко купити взуття онлайн. Як читати таблиці розмірів мережевих магазинів та на що звернути увагу? 

Як обрати розмір взуття - основні поради


  Хоча найпопулярнішою, узагальненою нумерацією взуття користується переважна більшість брендів взуття, вибір розміру взуття під час покупок в Інтернеті все ще є досить складною задачею. Як з цим боротися, коли купуєш взуття через Інтернет? Досить правильно виміряти стопу рулеткою, а потім порівняти її довжину з таблицею розмірів, бажано конкретною, наданою обраною компанією. Як це зробити поетапно? 

  • Слід встати на аркуш паперу босою ногою. 
  • Обвести ногу навколо, щоб створити контур. 
  • За допомогою лінійки або рулетки виміряти довжину стопи в см — від середини п’яти до кінчика найбільшого пальця. 
  • Необхідно повторити ті ж дії з іншою ногою. 

 

  Отримані розміри необхідно порівняти з таблицею розмірів взуття. На що тут слід звернути особливу увагу?

Довжина та розмір взуття


  Стандартна таблиця розмірів взуття включає три маркування: США, ЄС та СМ, найважливішим з яких є, звичайно, розміри, наведені в сантиметрах. Однак перед тим, як замовити взуття в розмірі, який ідеально відповідає виміряній довжині стопи в см, слід прочитати, чи нанесене в таблиці позначення стосується довжини стопи або довжини устілки! Передбачається, що при виборі розміру взуття до фактичної довжини стопи, варто додати близько 0,5 см резерву, враховуючи той факт, що ноги можуть набрякати, наприклад через втому чи спеку. Це правило стосується насамперед спортивного, зимового або трекінгового взуття та людей, які люблять вільніші черевики. 

  У багатьох торгових марках взуття також можна знайти конвертер розмірів взуття, який допоможе обрати ідеальний розмір взуття на основі довжини стопи! Такі коефіцієнти перетворення працюють подібно до систем, що відповідають розміру одягу, які все частіше зустрічаються в інтернет-магазинах відомих мережевих брендів.

Різні розміри. Американські розміри та європейські розміри взуття


  Важливою інформацією є також маркування, приховане під символом США, особливо при купівлі взуття американських брендів, які недоступні в Європі. Тут покупець має справу не тільки зі значеннями, набагато нижчими за європейські розміри взуття (починаючи з 3 і, як правило, закінчуючи 14), але і з половинками. На чому базується американський розмір взуття? На дюймах, що відповідають 2,54 см. Своєю чергою, половинки, характерні для американських розмірів взуття, насправді складають 4,233 мм. 

  Європейські розміри взуття в таблицях, позначених символом ЄС, базуються на французькій системі. Кожен добре знає розміри взуття — 37, 38, 39 тощо, вони виражаються у  французьких одиницях виміру. Це означає, що довжина стопи (або устілки) множиться на 1,5.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник