Характеристика синтепуха

Характеристика синтепуха

 

   Синтепух є синтетичним наповнювачем нетканого типу, він виготовляється на основі поліефірних волокон. Вже з назви зрозуміло, що матеріал є аналогом природного пташиного пуху.


Характеристики


   Маючи намір синтепух купити, слід розібратися з його особливостями. Його структура утворена поліефірними порожніми волокнами, які особливим чином скручені в спіралі. Так готовому виробу надаються підвищені теплоізоляційні характеристики.

   Порожнини в волокнах дуже дрібні, через що не відбувається вбирання вологи. Завдяки такій особливості матеріал активно використовується у виготовленні таких виробів:

  • подушки;
  • ковдри;
  • верхній одяг;
  • матраци;
  • дитячі іграшки;
  • оббивка м'яких меблів.

Переваги


   Синтепух схожий на холлофайбер, для них задіюється однакова сировинна база, застосовуються аналогічні виробничі технології. Тож не дивно, що однаково виявляються і характеристики цих матеріалів.

   З основних відмінніх рис відзначається структура. Якщо синтепух є дуже ніжним (його можна порівняті з лебединим пухом), то холлофайбер більш щільній, складається з скручених кульок.

   У будь-якому випадку такі синтетичні матеріали добре утримують тепло, забезпечуючи надійний захист від холоду. Вони вирізняються абсолютною екологічністю,  не викликають алергію, довговічні.

   При виготовленні м'яких іграшок, оббивки для м'яких меблів затребуваний синтепух. Відрізняючись більш м'якою структурою, він тривалий період зберігає початкову пружність, не вбирає запахи. Відсутнє також накопичення статичної енергії.     

 

Властивості


   Якщо розглядати основні експлуатаційні  властивості, синтепух  перевершує натуральний матеріал: навіть при великому об'ємі він залишається практично невагомим, невибагливий в догляді. Навіть після багаторазового прання форма залишається незмінною.  

   Синтепух є універсальним і широко застосовуваним матеріалом. Тож не дивно, що він поділяється на окремі види в залежності від щільності. Якщо її показник великий, добре зберігається форма, але жорсткість посилена, що не підходить для маленьких и вузьких речей.

   Синтепух з незначною щільністю залишається дуже м'яким, сильно схожий по тактильним відчуттям на справжній пух. Такий тип матеріалу не такий стійкий до розриву. З урахуванням зазначених особливостей і формується вартість готового продукту.    

  



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник