Як правильно їсти суші - традиційне японське блюдо

Як правильно їсти суші - традиційне японське блюдо


   Суші - традиційна японська страва. У цій країні були придумані сотні різних способів приготування сирої риби в поєднанні з відвареним рисом. Готують їх тільки вручну: скачують невеликий шматочок рису і наверх кладуть сиру рибу. У наші дні цю страву можна покуштувати як в ресторані, так і замовити додому, наприклад, на цьому сайті - https://yaki.kh.ua/menu-dostavki/sushi .


Як їдять суші в Японії


   У нашій країні це блюдо зазвичай вживають з соєвим соусом і васабі. Як правило, умочують в соусі з усіх боків. Маринований імбир кладуть в рот відразу після вживання основної страви. У деяких ресторанах Європи в це блюдо соєвий соус додають відразу. Зазвичай про це наперед попереджають відвідувачів і  додатково соєвий соус вже не подають.

   В Японії ж цей процес трохи відрізняється від звичного для жителів нашої країни. Японці ніколи не умочують їх з усіх сторін в соєвому соусі. Це просто зіпсує смак страви. Суші готують з додаванням спеціальних заправок, а значить вони  є повноцінною стравою, що не потребує будь-яких додатків. Саме з цієї причини рис вмочати в соус не радять. Соєва заправка насамперед призначена для сирої риби, смак якої більш прісний.

   Васабі японці вживають з цією стравою зовсім не для гостроти, а як антисептичний засіб. Справа в тому, що сира риба може містити в собі шкідливі бактерії, які згодом можуть негативно позначитися на здоров'ї людини. Васабі здатний повністю дезінфікувати продукт. Змащують цією гострою заправкою виключно рибні шматочки.

   Маринований імбир японці вживають для того, щоб підготувати смакові рецептори до наступного смаку страви. Він допомагає повністю відчути новий смак іншого виду суші і насолодитися ним. У нашій же країні імбир їдять виключно для додання їжі гостроти.

Невірно також класти рол в рот повністю. Його треба надкушувати тільки наполовину. Тільки подібне вживання їжі допоможе правильно розкрити її смак. Ні в якому разі не можна змішувати в одному посуді соєву заправку і васабі. В цьому випадку обидва продукти втратять свої смакові якості і зіпсують враження від суші.

   Можна виділити кілька основних правил, яким потрібно керуватися при вживанні цієї страви:

  • не варто вмочати продукт в соєвий соус повністю;
  • васабі кладуть тільки на рибу;
  • не можна класти суші в рот цілком, потрібно надкушувати;
  • імбир вживають в перервах між різними стравами.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник