Цукровий діабет: особливості розвитку

Цукровий діабет: особливості розвитку


   Цукровий діабет на сьогоднішній день - дуже поширене захворювання. Ним страждають як люди похилого віку, так і зовсім молоді. Традиційно виділяють два різновиди діабету: першого типу і другого. Другий тип діагностується частіше. Насправді причини появи цих двох різновидів одного захворювання істотно відрізняються. Зокрема цукровий діабет 2 типу частіше виникає у літніх, ніж у молодих людей. Велику роль в цьому питанні відіграє також спадкова схильність організму.


Чому розвивається цукровий діабет


   Дуже часто таке захворювання наздоганяє людей із зайвою вагою. Зазвичай ця вага дуже велика. У зв'язку з цим такі люди схильні вести малорухливий і неактивний спосіб життя. Цей факт також сприяє прогресуванню хвороби.

   Діабет другого типу найчастіше з'являється у людей, які досягли сорокарічного віку. Особливо великий ризик розвитку хвороби після шістдесяти.

   В останні роки діабет другого типу почав з'являтися також і у пацієнтів молодого віку, іноді навіть дитячого. Причиною цього можна назвати погіршення харчування людей, а також зміна способу життя. Зараз багато дітей і підлітки ведуть сидячий спосіб життя: мало гуляють і багато часу проводять за комп'ютером.

   Вважається, що подібне захворювання може розвинутися у людей:

  • з надмірною масою тіла;
  • зі спадковою схильністю до даного типу захворювання;
  • у тих, у кого постійно підвищений тиск;
  • у вагітних.


   Основне порушення в роботі організму у діабетиків - це малий вміст в організмі інсуліну. Цей гормон вкрай необхідний людині. Крім цього, з його допомогою глюкоза проникає в наші клітини, наповнюючи їх необхідною енергією. Без цього гормону в крові такого пацієнта знаходиться дуже багато цукру, який не може потрапити в клітини.

   Невірно розуміти, що підшлункова залоза у діабетиків не виробляє даний вид гормону абсолютно. Просто його кількість зовсім маленька, і його не вистачає організму для нормальної життєдіяльності.

   Для лікування такого типу захворювання лікар-фахівець в основному призначає своєму пацієнтові особливе дієтичне харчування. До того ж, таким людям радять більше рухатися, щоб не привести свій організм до сильного ожиріння. З лікарських засобів такі люди зазвичай приймають спеціальні таблетки, які знижують рівень цукру.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник