Що потрібно знати про клінкерну цеглу?

Що потрібно знати про клінкерну цеглу?


   З початком 20 століття в світі з'явилася велика кількість нових будівельних матеріалів, а також сучасних технологій їх виробництва. Такі матеріали, в тому числі і традиційний цегла, і керамічна цегла, і багато інших, мали особливий вплив і на економічний розвиток країн. Як відомо, людина багато століть назад почала будувати своє житло з дерева, цегли або каменю, але з кожним роком технологія цього будівництва вдосконалюється, як і самі матеріали. Значне зрушення в цій області сталося в 20 столітті нарівні з технічним прогресом, коли на ринку з'явилася клінкерна цегла.


Особливості виготовлення клінкерної цегли

 

   Процес виробництва клінкерної цегли залишився тим же, яким був і, наприклад, кілька століть назад, але основні зміни відбулися в здійсненні технологічних циклів. Якщо раніше такі цикли здійснювалися вручну, то сьогодні всі дії відбуваються по максимуму автоматизовано.

Якщо вам потрібна якісна клінкерна цегла, то придбати її можна на цьому сайті https://budmashpostach.ua/klinkernyiy-kirpich . Тут представлений широкий асортимент різних будівельних матеріалів по найбільш доступних цінах.

   Як правило, клінкерна цегла, як і, наприклад, плитка під цеглу, є абсолютно натуральним продуктом, адже для виготовлення використовується глина, вогонь і вода. В процесі виробництва клінкеру використовується високотемпературний випал. Насправді процес виготовлення такого будівельного матеріалу досить простий, адже для цього необхідно взяти глину, змішати її з водою і отриману суміш помістити в пристрій, в якому і здійснюється остаточний заміс.
   В результаті обробки глиняна маса стає форманою і нагадує форму ковбаси, але дуже великої довжини. Наступним кроком виготовлення цегли є розрізання отриманої «ковбаски» на рівномірні частини певного розміру. Останнім етапом виготовлення  можна вважати відправку сирої цегли в спеціальну піч, де вона обробляється при температурі не нижче, ніж 1300 градусів. У підсумку виходить повноцінна керамічна цегла без всіляких пустот і включень.

 

Технологічний прорив



   Технологічний прорив в сфері виготовлення клінкера ступив вперед, коли з'явилися спеціальні печі тунельного типу, в центрі яких розташоване джерело вогню. Підготовлена для випалу цегла знаходиться в спеціальних вагонетках, які пересуваються по рейках. У міру наближення до джерела вогню, цегла нагрівається, після чого починається процес охолодження. Для забезпечення оптимального температурного режиму фахівцями розробляється спеціальний графік руху даних вагонеток. Таким чином, виготовляється і фасадна плитка. До речі, тунельні печі повинні працювати без перерви, тобто їх не можна остуджувати.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник