Що таке дублікат свідоцтва про народження і для чого він потрібен?

 

Що таке дублікат свідоцтва про народження і для чого він потрібен?

 

   Дублікат може знадобитися в разі, коли оригінал документа загублений, знищений або істотно пошкоджений. Дублікат має свій власний реєстраційний номер і позначку, що підтверджує його статус. Щоб  правильно виготовити дублікат, необхідно виконати певні дії. 
   Його часто необхідно гранично швидко оформити, так як без нього не вдасться зробити ряд інших документів, які також дуже важливі.  Зважаючи на це  отримання дубліката спрощено до мінімуму. Термін видачі частіше за все не довше тридцяти хвилин після звернення батьків дитини в РАЦС. При цьому отримання дубліката можливо особисто (тобто батьками неповнолітнього або ж самостійно людиною після досягнення віку вісімнадцяти років) або ж через нотаріально посвідченого представника з довіреністю на руках. 

 

В якому випадку потрібно отримати дублікат свідоцтва про народження?



    Процес видачі документа цікавить, якщо він був зіпсований, втрачений або заламінований, що не допускається. Якщо документ покрили ламінатом, то він також стає недійсним, тобто непридатним для застосування, і його заміна стає необхідністю. Видача дубліката передбачає проходження наступної покрокової інструкції. Перевірте, чи є в наявності необхідні документи.
   Варто знати, що за законом видача дубліката передбачена, коли пред'являються батьківські документи для посвідчення особи (обох або ж одного при відсутності другого), документ про реєстрацію шлюбу (або про розірвання, усиновлення та інші). Крім цього, при необхідності отримання документа, коли дитині виповнилося більше чотирнадцяти (але менше вісімнадцяти) років, буде необхідний додатково паспорт. Якщо ж особі вже є 18 років, то батьківська допомога їй не потрібна, і  можна самостійно звернутися за видачею дубліката. З усіх наданих документів слід зняти копії. Вони повинні бути якісними, дані, зазначені в них, повинні читатися.
   Далі належить провести сплату держмита. Банківські реквізити уточнюються в РАЦСі, або ж їх можна знайти на порталі місцевого відділення. Після цього потрібно відвідати РАЦС, де реєстрували малюка. Це необхідно для написання заяви про необхідність повторної видачі. До заяви додають і всі підготовлені копії документів. Через тридцять-сорок хвилин видається дублікат. Його отримують в той же день, коли в РАЦС звернулися з подібною заявою.
 

Що робити, якщо не вдалося отримати дублікат за стандартною процедурою?

 

   Якщо ж за першим разом отримати документ не вдалося (втрата РАГСом через непереборні обставини), або ви перебуваєте в іншому регіоні чи взагалі закордоном?  Все одно є вихід із  цієї ситуації!  Він передбачає звернення до сайту Апостиль Групп https://apostillegroup.com.ua/ua/dublikat-svidoctva-pro-narodgennya.html  - все виконується  в онлайн-режимі,  для отримання документа немає необхідності  відвідувати РАЦС. При цьому принцип дії повністю аналогічний. Принципова відмінність полягає виключно в тривалості очікування. В даному випадку доведеться чекати, поки дублікат відправлять поштою.
 

Дублікат документа: яка різниця від копії?



   Дублікат по своїй суті і призначенню практично не відрізняється від оригіналу. Він використовується, коли оригінал загублений або його було  знищено. Він характеризується іншою серією, номером і наявністю  позначки «Дублікат», при цьому має таку ж   юридичну силу, що і оригінальний документ. А  копія - це лише копіювання (сканування або рукописне переписування) оригіналу документа і не відрізняється від нього нічим. Вона має юридичну силу лише у разі відповідного нотаріального завірення.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник