Як правильно вибрати амперметр?

Як правильно вибрати амперметр?


   Прилад, який використовується для визначення сили струму називається амперметром і його різновиди, зокрема, ампервольтметри і їх особливості ви знайдете в цій статті. Якщо не знати де і який амперметр потрібен і вміти його правильно вибирати, то можна витратити на його пошуки багато часу і сил.

Який амперметр вибрати?


   Амперметр - це прилад, за допомогою якого вимірюють значення сили струму в електричному ланцюзі.

  • Залежно від принципу дії амперметри ділять на дві категорії: аналогові і цифрові.
  • До аналогових відносять такі прилади як: амперметр магнітоелектричної системи, електромагнітний (індукційний) амперметр, електродинамічний амперметр та інші.
  • Всі вони працюють за одним принципом: завдяки спеціальній стрілці і котушці електромагніту, через прилад проходить електричний струм і магнітна стрілка повертається.
  • Після того, як напруга пропала, стрілка повертається у вихідне положення.
  • Цифровий амперметр має свій принцип дії і відрізняється від аналогового тим, що за приладом не потрібно спостерігати, так як він все вимірює за допомогою електроніки.

У аналогового амперметра є шкали з поділками, які потрібно зчитувати.


Які правила потрібно враховувати


   Щоб амперметр прослужив довго і виконував свої функції, необхідно звернути увагу на ряд особливостей і нюансів його вибору. Наприклад, на такий параметр як клас точності приладу. Він позначається латинськими літерами і вказує, наскільки точно амперметр вимірює значення струму. Цифри після букви вказують на клас точності: чим менше цифра, тим точніше прилад в своїй справі.

   Так, амперметр з класом точності 0,5 буде більш точним, ніж амперметр 1 класу. А ось більш точний амперметр покаже менше значення, ніж більш точний вимірювальний прилад, і в цьому полягає його недолік. Але, таким чином, ви можете вибрати собі прилад з найкращим значенням точності для вашого застосування.

   Якщо вам необхідно використовувати амперметр для вимірювання струму в ланцюзі, то краще вибрати модель з максимальною межею вимірювання, так як вона зручніше в обігу і простіше в експлуатації. При виборі амперметра також необхідно орієнтуватися на його ціну. У наш час складно знайти якісний амперметр, який можна придбати за прийнятну вартість.


Який амперметр вибрати - цифровий або аналоговий?


   Більшість сучасних вимірювальних пристроїв представлені як аналоговими, так і цифровими приладами. Однак в деяких випадках потрібно знати, який саме прилад необхідний для виконання певних завдань. Тому краще вибирати серед відомих виробників, які вже давно займаються випуском вимірювальних пристроїв. Наприклад, для перевірки напруги в мережі живлення телевізора, необхідно купити цифровий амперметр. А для перевірки автомобільного акумулятора досить аналогового приладу.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник