Як вибрати зварювальний напівавтомат для домашнього використання?

Як вибрати зварювальний напівавтомат для домашнього використання?


   Цим питанням переймаються багато користувачів, які планують придбати собі побутовий варіант зварювального апарату. Особливо актуальне це питання для тих, хто планує займатися зварювальними роботами нечасто і лише іноді. Для таких господарів оптимальним рішенням стане придбання інвертора, який можна підключити до побутової мережі в 220 В, а якщо підключити апарат до бензогенератора, то можна працювати навіть тоді, коли основне джерело живлення відсутнє. Такий апарат буде коштувати набагато дорожче, але працювати ним можна більш інтенсивно. Наприклад, у важкодоступних місцях. Вибираючи сварочные полуавтоматы варто віддавати перевагу перевіреним брендам.


Переваги напівавтоматів


   Якщо ваш бюджет не дозволяє купувати побутовий апарат, а хочеться отримати зварювальне обладнання, яке буде працювати від постійної мережі, то на допомогу Вам прийде апарат MIG/MAG. Варто сказати, що даний тип апарату володіє також рядом інших переваг:

  • можливість зварювання під різними кутами;
  • при роботі з апаратом не потрібно використовувати спеціалізоване спорядження та інструменти;
  • широке застосування в найрізноманітніших галузях.

   Його використовують як в промисловості, так і в побуті. Крім того, що він має невелику вагу, так і ціна його буде цілком доступною для більшості користувачів. Цей апарат являє собою прилад, що перетворює постійний струм в змінний. В результаті чого виходить так звана «плазмова дуга». Якщо використовувати такий апарат, то вдасться варити не тільки чорні метали, але і нержавійку, алюміній, навіть кольорові метали.


Сфера застосування


   Зварювальний напівавтомат  -  це спеціальний пристрій, який використовується під час зварювальних робіт. Його призначення - утворення зварного шва шляхом плавлення металу електродним дротом. У процесі зварювання використовується дріт з алюмінію, міді, заліза, нержавіючої сталі та інших металів. Нагрівання дроту відбувається під впливом струмів високої частоти завдяки індуктивності котушки. Як правило, зварювальний апарат напівавтомат складається з типових основних елементів.


Особливості зварювального напівавтомата


   В основному зварювальні апарати мають невелику масу, і розміри, тому їх зручно переносити з місця на місце. При цьому, вони відзнаються високим рівнем продуктивності.

  • Зварювальні напівавтомати мають кілька режимів роботи. Вони можуть працювати як на постійному струмі (DC), так і на змінному струмі.
  • Робота на постійному струмі застосовується в тих випадках, коли немає можливості підключити зварювальний апарат до електромережі.
  • Для зварювання на змінному струмі потрібно, щоб мережі змінного струму були оснащені спеціальним перетворювачем.

   За принципом роботи зварювальні напівавтомати поділяються на два типи: маятниковий і інверторний. Маятниковий тип використовується для зварювання виробів з алюмінію.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник