Як підготувати кондиціонер до роботи в зимовий період

Як підготувати кондиціонер до роботи в зимовий період


   Кондиціонер гарно допоможе боротися з спекою в літню пору. Але після завершення спекотного сезону техніку слід підготувати до холодів. Це потрібно для того, щоб вона зберегла працездатність. Також потрібна підготовка і до літа:  читайте здесь.

 

Підготовка кондиціонера до роботи в зимовий період


Особливості процедури


   Як виконується підготовка до зими? Процедура нескладна, досить пройти всі етапи:

  1. Спочатку необхідно включити пристрій, встановивши охолоджуючий режим на кілька годин. Потім він повинен попрацювати стільки ж часу в режимі обігрівання. Це потрібно для просушування внутрішніх елементів.
  2. Зовні потрібно усунути пил за допомогою вологої ганчірки. Бажано вибирати мікрофібру.
  3. Фільтри потрібно помити, усунувши пил з брудом.
  4. Систему слід знеструмити. З пульта необхідно видалити батарейки, щоб не допустити випадкове включення.

   Ніякі інші дії не потрібні. Вся процедура виконується досить просто і швидко. З її допомогою вийде зберегти працездатність пристрою, а також збільшити термін експлуатації техніки.

   Якщо спліт-система знаходиться з навітреної частини, то потрібне утеплення блоку. Зовнішній блок слід обернути целофаном, а внутрішній – накрити і закупорити дренажну щілину. Це забезпечує захист від холодного повітря.

   Підготовку кондиціонерів на зиму можна замовити у фахівців. Найчастіше такі послуги пропонують компанії, які обслуговують кліматичну техніку. Фахівці справляються зі своєю роботою швидко і якісно. Ще вони дають гарантію.

Підготовка кондиціонера до роботи в зимовий період

 


Чи потрібен додатковий догляд?


   Найчастіше техніка не потребує додаткових процедур, якщо користуватися нею взимку не планується. Слід лише почистити її, виконати підготовку, знеструмити. Навесні бажано покликати фахівця для профілактичного огляду.

   Якщо в холодну пору кондиціонер використовується, то за ним слід регулярно доглядати. Важливо мити фільтри, вентилятори та інші деталі, на яких збирається пил і бруд. Частота обробки залежить від запиленості приміщення. Значення має те, скільки людина знаходиться в приміщенні, чи багато там меблів. При невисокій запиленості чистка виконується раз на сезон.

   Крім догляду слід враховувати, що кондиціонер повинен експлуатуватися при відповідній температурі. Не слід включати пристрій взимку, якщо він не призначений для цього, інакше техніка зламається. Необхідно дотримуватися правил використання, які знаходяться в інструкції. Це продовжує термін служби кондиціонера.

 

Підготовка кондиціонера до роботи в зимовий період



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник