Як правильно вибрати спортивні шкарпетки?

Як правильно вибрати спортивні шкарпетки?


   Кожна людина хоче володіти красивим і підтягнутим тілом. Для цього потрібно виконувати багато важкої і виснажливої роботи. В основному спортсмени тренуються по 4-5 годин на день. А значить їм потрібні спеціальні пристосування для занять, такі як спортивні шкарпетки. На сайті nocki.com.ua можна замовити як спортивні, так і класичні шкарпетки.


На що звернути увагу


   Шкарпетки для спорту мають кілька особливостей. Вони повинні бути з якісного матеріалу, не сковувати рухи і забезпечувати сухість ніг. Крім цього вони повинні добре відводити вологу, тобто мати гігроскопічну тканину. На що звернути увагу при виборі спортивних шкарпеток? Є кілька важливих критеріїв для правильного вибору шкарпеток:

  • міцність;
  • зносостійкість.


   Дуже важлива щільність тканини. Найкраще купувати шкарпетки, які складаються з бавовни, але без додавання синтетики. Синтетика може викликати роздратування на ногах, а також в них може виникнути грибок, що веде до появи неприємного запаху. Тому для занять краще вибирати натуральні матеріали.

   Для початку необхідно визначити мету покупки. Наприклад, якщо ви хочете підтримувати ноги в теплі при заняттях в холодну погоду, краще вибирати моделі з вовняними або флісовими вставками. У цьому випадку ваші ноги будуть захищені від холоду.

   Для занять влітку підійдуть бавовняні або лляні шкарпетки, які забезпечать вам прохолоду і комфорт. Якщо ви займаєтеся бігом, зверніть увагу на моделі з щільної мікрофібри і поліестеру, які надійно захистять ваше взуття від вологи і бруду.


Рекомендації експертів


   Зверніть увагу на гумку. Вона повинна бути вузькою, еластичною і без будь-яких пошкоджень. Також гумка не повинна натирати і тиснути на ноги. Обов'язково звертайте увагу на шви. Шви повинні бути рівними, а нитки не повинні стирчати. Як правило, виробники використовують подвійні шви.

   При виборі шкарпеток для спортзалу зверніть увагу на наявність спеціального складу. Його можна знайти на етикетці. Там вказано відсоток вмісту натуральних волокон. Бажано, щоб цей відсоток був не менше 60. Такі шкарпетки будуть набагато комфортніше і зручніше, ніж шкарпетки з чистої бавовни. Розмір носка повинен відповідати розміру взуття.

   Для правильного визначення розміру, потрібно заміряти щиколотку за допомогою сантиметрової або іншої мірної смужки. Якщо ви збираєтеся займатися в черевиках, слід заміряти довжину черевика. Від отриманого результату треба відняти 2-3 сантиметри. Якщо у вашому взутті є устілки, то заміряйте їх довжину, додавши ще 2 сантиметри.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник