Чому варто відмовитися від пластикових пакетів на користь еко сумок?

Чому варто відмовитися від пластикових пакетів на користь еко сумок


   Багатьом відома проблема надлишку пластику на нашій планеті. Він засмічує її, тому що людство просто не встигає переробляти численні пакети, якими користуються у всьому світі. Ця проблема стоїть дуже гостро, тому багато виробників пропонують відмовлятися від пластикових пакетів на користь еко сумок. А купити їх можна на  https://implast.com.ua/production/eko-sumki-s-logotipom/ .

Еко сумка - найкраща заміна для пластикових пакетів
 

 

 

ТОП-5 причин, з яких слід відмовитись від пластикових пакетів


   Нижче перераховані головні причини, через які краще забути про пластикових «вбивць» екології.


Екоорієнтованість


   Шкода для навколишнього середовища від пластикових пакетів починається з виробництва і навіть раніше, з видобутку сировини. Для їх виробництва потрібні невідновлювані ресурси – вуглеводнева сировина. При цьому  кількість відходів зберігатиметься на колишньому рівні або навіть зростатиме разом із населенням країни.

   Друга сторона — безпосередня шкода при захороненні відходів. Люди використовують пакети, викидають їх на звалища, потім нам потрібно більше земель для нових звалищ. Навколо них погіршуються умови проживання, вода стає непридатною для пиття, у повітря потрапляють речовини, що утворюються навіть при загорянні гір сміття. Альтернатива пакетам – будь-яка багаторазова сумка, яку можна потім переробити.   

   Один із найдієвіших заходів – це повна заборона на тонкі пакетики для покупців та на безкоштовні одноразові пакети. Ще один варіант — значне підвищення ціни на пакети, в яку включити збір, який спрямовується на екологічні цілі
   Пластикові пакети живуть дуже довго.
Планета просто не може їх переварити. Середньостатистична тривалість життя звичайного пакету із супермаркету становить дванадцять хвилин, а розпаду – аж чотириста років. Стає очевидно, що ні один  пакет ще не розклався сам по собі у природі і продовжує її засмічувати

  Кожного року по названій вище причині більше  одинадцяти мільйонів тонн пластику потрапляють у  Світовий океан, принесені туди численними річками із густозаселених регіонів світу, і приносять велику шкоду  морським тваринам, спричиняючи їм численні хвороби і смерть.

  Ще, крім цього, пакети із пластику спричиняють ще й глобальне потепління, адже цей матеріал роблять сировини, такої як нафта  та  газ.


Турбота про живі істоти


   Всі, хто переймається долею   черепах, дельфінів,  птахів чи китів, повинні усвідомити: приймаючи  пакети з пластику  за їжу, вони опиняються в великій небезпеці і нерідко гинуть. На рік від цього  помирає мільйони і сотні тисяч морських тварин!


Турбота про своє здоров'я


    На тиждень завдяки пластиковим пакетам в організм людини попадає близько п'яти грамів пластику та інших шкідливих речовин, які використовуються при його виробництві. Деякі з них можуть завдати непоправної шкоди людському здоров'ю.


Економія коштів


   У будь-якому випадку, пакет із  пластику — це додаткова витрата коштів. Навіщо постійно переплачувати, якщо можна одноразово купити еко сумку? Вона не тільки подбає про ваш бюджет, а й про природу. Одна така сумка може замінити щонайменше шістсот пластикових пакетів.


Гарний стиль


   Пластикові пакети давно вийшли з моди. Наразі є чимало гарних варіантів. Дуже актуальною цього року стала авоська, яка схожа на рибальську сітку, а також різної форми та забарвлень еко сумки, з якими можна піти навіть на роботу.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник