Базальтова вата: основні переваги матеріалу

Базальтова вата: основні переваги матеріалу


   Мінеральна вата – один із найпопулярніших теплоізоляційних матеріалів. Один з її різновидів - утеплитель базальтовая вата - користується великою популярністю серед інвесторів та будівельників. Що слід знати про цей матеріал?


Мінеральна вата. Який коефіцієнт теплопровідності вибрати?


   Коефіцієнт теплопровідності (- лямбда) безпосередньо пов'язаний з якістю мінеральної вати, а точніше її «здатністю» утримувати тепло.

Чим він нижчий, тим вища ефективність утеплювача. Зазвичай він становить від 0,032 до 0,038.


Чи горить мінеральна вата?


   Мінеральна вата зазвичай негорючий матеріал. Тому його використовують, наприклад, для захисту кроквяної ферми. Кам'яна вата (базальт) - відповідає класу пожежної безпеки А1 і А2.


Як виготовляється мінеральна вата?


   Цей матеріал створюється в процесі плавлення та змішування інгредієнтів, а потім піддається процесу дефібрації та гідрофобізації. Скловата виготовляється з: 

  • склобою, 
  • вапняку, 
  • доломита,
  • габро, 

що нагріваються до температури 1000 градусів. Мінеральну вату одержують із суміші базальту, коксу, шлаку з додаванням доломіту, вапняку та габро. Все це нагрівається до температури 1400 градусів.


Скільки важить мінеральна вата?


   На вагу мінеральної вати впливає її густина (об'ємна вага 1 куб. метр). Зазвичай, ця вага становить від 35 до 100 кг на кубічний метр матеріалу. Це зручний і практичний матеріал, але іноді для його використання потрібні міцніші несучі конструкції.


Яку мінеральну вату вибрати для мансарди?


   Для утеплення горища підходять як скловата, так і базальтова вата. Обидва матеріали відрізняються хорошими ізоляційними параметрами - захищають як від занадто низької температури, так і від високого шуму. Вони також є пожежобезпечними.

Рішення про використання вати того чи іншого типу краще приймати в залежності від типу покрівельного матеріалу. Мінеральна вата рекомендується для масивніших конструкцій, наприклад, дерев'яних дахів, а також для цементної або керамічної черепиці. Скловата відмінно підійде для металочерепиці. 


Мінеральна вата: яку товщину вибрати?


   Вата з найменшим індексом теплопровідності має бути не менше 15 см завтовшки. Якщо для утеплення покрівлі використовується вата, цей шар слід збільшити до 30-40 см і додатково укласти два шари один під кроквами, а інший між ними.


 



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник