Гібридні авто: що слід знати про їх переваги

Гібридні авто: що слід знати про їх переваги



   Гібрид — це автомобіль з  двигуном внутрішнього згоряння та електродвигуном (яких може бутиодин або кілька). Одним з  таких автомобілів є Toyota Королла Гібрид вартість якого є дуже привабливою для більшості потенційних покупців.

 

Гібридні рішення в автотранспорті


   Такі підходи  можна використовувати як  у легкових,  так і  вантажних автомобілях, а також в автобусах та сільськогосподарських тракторах. Його зміст – велика енергоефективність. Це досягається завдяки тому, що акумулятор заряджається під час гальмування. Крім того, завдяки взаємодії з електромотором двигун внутрішнього згоряння працює у стані оптимальної продуктивності.

   Сучасні гібридні автомобілі, залежно від типу керування, можна розділити на:

  • Паралельний гібридний привід — автомобіль рухається двигуном внутрішнього згоряння або електродвигуном, або обома. Дуже економічний, особливо при їзді містом і трасою. Таке рішення застосовувалося у Honda Insight, Civic, Accord.
  • Основний гібридний привід — автомобіль рухається електродвигуном, а двигун внутрішнього згоряння використовується для приводу генератора, що живить електродвигун, і для зарядки акумулятора. Він з'являється на Renault Kangoo.
  • Змішаний гібридний привід — це сукупність паралельного та послідовного приводу. Такі рішення пропонують гібриди Lexus, Toyota, Nissan та Mazda (в основному за ліцензією Toyota), Ford та General Motors.


Ступінь гібридизації


   Залежно від застосування гібридного приводу можна виділити:

  • Частковий гібридний привід — часткові гібриди мають менші батареї та менший електродвигун, тому вони не можуть рухатися навіть короткий час тільки за допомогою електродвигуна. Вони економлять паливо при їзді містом та  за містом. Частковими є ранні гібриди Honda і General Motors.
  • Повний гібридний привід — автомобіль використовує енергію від електродвигуна або двигуна внутрішнього згоряння чи двох одночасно. У ньому є великі ефективні батареї. До таких автомобілів, зокрема, відносяться Toyota Prius, Toyota Auris Hybrid, Ford Escape Hybrid.


Гібриди, що підключаються (PHEW)


   Гібридний автомобіль, що заряджається, — це автомобіль, акумулятори якого заряджаються від мережі. Має вилку для підключення зовнішньої розетки. Діапазон електромотора більший, ніж у гібридних автомобілів без цієї функції. Двигун внутрішнього згоряння захищає від розряджання акумулятора за відсутності зовнішнього джерела живлення. У 2008 році китайський виробник BYD Auto виявився піонером в області гібридів, що підключаються. Через два роки був випущений Chevrolet Volt, а у 2012 році з'явилася Toyota Prius.


Що вирізняє гібридний автомобіль?


   Для гібридних автомобілів характерні:

  • менша витрата палива,
  • нижчі викиди вихлопних газів,
  • рекуперація енергії при гальмуванні,
  • легша маневреність при запуску та зупинці,
  • швидке прискорення.


Для кого потрібний гібридний автомобіль?


   Гібридний автомобіль — дуже мудра покупка для людей, які дбають про захист навколишнього середовища, цінують розкіш та економію життя та рухаються в ногу з часом. Це розумний вибір як для людей, котрі часто подорожують на великі відстані, так і для тих, хто їздить на короткі відстані.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник