Як правильно вибрати шуруп для надійного з'єднання

   Як правильно вибрати шуруп для надійного з'єднання
 

   Сучасні шурупи мають елементи для загвинчування без попереднього свердління - поздовжні насічки в різьбі, фрезерне кільце між різьбою і гладкий хвостовик і виступи на нижній стороні головки для зручного зенкування. Різьба найбільш часто використовуваних гвинтів є метричною з грубим кроком. Тому можна купити шурупи  для будь-яких цілей, знаючи  мету  їх застосування, вибравши їх в інтернет-магазині. А при необхідності у разі виникнення будь-яких труднощів при виборі завжди можна попросити онлайн-консультацію у експерта магазину і її вам з задоволенням нададуть. 
   Розмір шурупа позначається літерою М і цифрою, що відповідає зовнішньому діаметру різьби в міліметрах. Позначення різьби з дрібним кроком також містить розмір кроку кінчиків різьби, наприклад, M10 × 1,25. Тому, якщо гвинт не можна вкрутити в сполучувану деталь, ймовірно, проблема в іншому діаметрі, напрямку обертання або кроку. Рідко зустрічається різьба Вітворта, діаметри якої визначаються в дюймах і різний кут вершини, тому вона несумісна з метричною системою.

 

купити шруби https://dinmark.com.ua/shop/shurupy

 

Які бувають види шурупів і що ще слід врахувати для правильного вибору.
 

    Класифікують шурупи з конструкційного виконання їх основних елементіва саме:

  • за геометричною формою головки;
  • за формою заглиблення або шліців на головці;
  • за розміром та кроком різьблення стрижнязалежно від технологічного призначення;
  • по конструкції гострого наконечника стрижня.
     

Шурупи розрізняють за геометричною формою головки:

  • з круглою опуклою;
  • з круглою напівопуклою;
  • з круглою потайною;
  • у вигляді прес-шайби:
  • у вигляді шестигранника.

   Розмір і крок різьблення стержняперш за всевизначає міцність матеріалув який закручуватиметься шуруп і спосіб його застосуванняОтжерозрізняють шурупи:

з дрібним різьбленням для міцних сталевих конструкцій
з частим різьбленням (саморізи по металудля кріплення до металевих листових матеріалів товщиною до 2 ммтаких як звичайна оцинкована жесть або корпус автомобіля;
з великим кроком різьблення (саморізи по деревудля кріплення до дерев'яних або пластикових поверхонь;
з двозахідним різьбленням для кріплення у волокнистих матеріалах.
 

За конструкцією гострого наконечника стержня шурупи випускають:

  • із звичайним загостреним наконечником;
  • з гострим наконечником спеціального типу  для меблевого виробництва;
  • з наконечником у вигляді свердла по діаметру стрижня для м'яких матеріалів та жесті;
  • з наконечником у вигляді свердла для нарізування різьблення по металі;
  • з наконечником у вигляді свердла та крильчаткою.


 

Шурупи з нержавіючої сталі - чи достатня в них корозійна стійкість?
 

   Кріплення з вуглецевої сталі без антикорозійної обробки відомі зі старих часів, сьогодні ми зустрічаємо хоча б оцинковані шурупи і болти. Вони підходять як для внутрішнього, так і для зовнішнього середовища, але не повинні піддаватися постійному впливу вологи. Наприклад, зовнішні шурупи, навіть якщо вони вкручені в деревину, яка не має стійкої до проникнення вологи обробки, через кілька років сильно піддається корозії. Тому шурупи та болти з нержавіючої сталі рекомендовані для зовнішнього використання, а також у поєднанні з деякими видами деревини. Не вся нержавіюча сталь стійка до корозії за будь-яких обставин. Деякі види дерева мають високий вміст дубильних речовин, які витримує лише спеціальна нержавіюча сталь класу А4 або А5. Це найбільш екзотичні породи деревини, а з вітчизняних – акація або дуб. Якщо ми вкрутимо в них оцинкований шуруп або шурупи з матеріалу класу С (мартенситна нержавіюча сталь) або А2, то з часом пошкодиться не тільки з’єднувальний матеріал, а й з’явиться непривабливий колір деревини навколо стику.Гвинти та болти з нержавіючої сталі мають бути промарковані відповідним класом, наприклад, A2.

   Не кожна нержавіюча сталь досить міцна і стійка до агресивних речовин. Деякі види нержавіючої сталі мають нижчі властивості міцності, що може викликати проблему при їх сильному вкручуванні. Слабшими за міцністю також є латунні шурупи та болти, які через високу ціну призначені для певних цілей, де відіграє роль їх зовнішній вигляд. Шурупи також виготовляються з пластику, іноді з ними можна зустрітися при складанні меблів. 



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник