Лікування наркотичної залежності в наркологічному центрі

Лікування наркотичної залежності в наркологічному центрі


   У клініці застосовується комплексне лікування наркоманії, що включає індивідуальну і групову психотерапію, медикаментозне лікування, голкорефлексотерапію (голковколювання), гіпнотерапію та ін лікування наркоманії в клініці ведеться за міжнародними стандартами. За час існування клініки з її допомогою більше тисячі людей позбулися наркозалежності. В даний час наркологічна клініка у Івано-Франківську готова вас повернути до нормального життя.


Допомога наркозалежним


   Лікування наркоманії здійснюється в кілька етапів:

  • детоксикація, що включає промивання шлунка, очисні клізми, інфузійну терапію, введення фізіологічного розчину, глюкози, вітамінів, лікарських препаратів;
  • купірування абстинентного синдрому;
  • реабілітація, яка включає в себе соціальну адаптацію, психотерапію, психологічну допомогу, навчання роботі, а також трудотерапію;
  • профілактика рецидивів.

 

   При цьому необхідно пам'ятати, що всі ці методи не виліковують людину від наркотичної залежності, але дозволяють домогтися стійкої ремісії, коли людина може вести нормальний спосіб життя без наркотиків. Найбільш поширені кодування, електросудомна терапія, гіпноз, а також психотерапія. Лікування наркоманії та алкоголізму в наркології проводиться відповідно до стандартів, прийнятих в міжнародній практиці, на основі сучасних наукових уявлень і з урахуванням національної специфіки. Суть методу полягає в тому, що в процесі лікування пацієнт проводить в клініці не менше трьох тижнів. За цей час відбувається глибоке занурення в проблему, відбувається глибока психологічна робота, яка дозволяє людині усвідомити своє становище і почати життя по-новому.


Основні цілі


   В результаті лікування у пацієнта формується стійка мотивація до відмови від наркотиків і відновлення соціальних навичок. При лікуванні наркоманів використовуються різні методи і техніки, засновані на знанні законів людської свідомості, психіки і фізіології. В арсеналі лікарів є як традиційні методи лікування наркоманії (медикаментозна терапія, психотерапія, гіпноз, аутогенне тренування, фізіотерапія), так і нові, нетрадиційні.

   Поряд з цим проводяться консультації психіатра, нарколога, психолога, соціального працівника. У деяких наркологічних установах організовуються курси для хворих з відновлення їх працездатності, а також курси з підготовки до праці. При лікарнях, поліклініках, наркологічних диспансерах, реабілітаційних центрах можуть створюватися майстерні, де хворі можуть працювати за своєю спеціальністю. Якщо хворий наркоман не має можливості відвідувати клініку, то він може лікуватися вдома.



Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник