На Прикарпатті провели перший планер-фестиваль "Небо Галичини".

3 жовтня, 2018 (13:15:44)

Насамперед – літаки… Для учасників Першого планер-фестивалю Прикарпаття це не просто слова із пісні. Своїй "неземній" справі вони присвятили життя. Авіашоу "Небо Галичини" зібрало на польовому аеродромі у Марківцях Тисменицького району професійні команди планеристів.

 

Учасники – переможці міжнародних та всеукраїнських змагань з Івано-Франківська, Львова, Дрогобича, Чернівців, Вінниці та Києва, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Літаки, що виконують 3-D пілотаж, точні копії німецьких бомбардувальників 1935 року. Або ж американські "літуни" 1960-х. Різновидів літальних апаратів чимало – як за конструкцією, так і за призначенням.

Наприклад, квадрокоптер волонтерської громадської організації "Міміно". Його "родичі-безпілотники" у 2015 році виводили військових із оточення під Дебальцевим. З початку війни на сході України волонтери "Міміно" допомагають українським бійцям проводити розвідку.

Цінність таких квадрокоптерів ще й у тому, що вони працюють у нічний час. Відеокамери нічного бачення, кажуть волонтери, нині коштують недешево.

Попередньо на планер-фестиваль зареєструвалося чверть сотні учасників, кажуть організатори. Однак охочих виступити на авіашоу виявилося майже вдвічі більше. Якщо є попит, відзначають в обласній федерації авіамодельного спорту, буде й пропозиція. "Небо Галичини" вони планують відкрити для авіаторів і наступного року.


Повернутися до списку новин


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник