Терморегулятор на батарею - найкращий спосіб економії на опаленні і підвищення комфорту в кімнаті

Терморегулятор - це є компонент, який вимірює температуру у вигляді фізичної системи і виконує дії таким чином , щоб температура системи підтримується поблизу необхідного заданого значення.

Термостати використовуються в будь-якому пристрої або системі, яка нагрівається або охолоджується до заданої температури, наприклад опаленнякондиціонериводонагрівачі, теплий електричний плінтус, а також кухонне обладнання, включаючи печі і холодильники інкубатори

Терморегулятор працює як регулюючий пристрій «із замкнутим контуром», оскільки він намагається зменшити похибку між бажаною та виміряною температурою, поєднує в собі як датчик, так і елементи керування дією керованої системи

Розумні терморегулятори знизять температуру, поки ви на роботі і підвищать її  перед вашим поверненням, цим самим забезпечуючи як і підвищений комфорт, так і суттєву економію на опаленні, так як це досить дорога стаття затрат сімейного бюджету .
 
Як  працюють регулятори температури?

Температура батареї залежить не тільки від температури теплоносія, а й від його швидкості. Чим більше гарячої води тече через радіатор за секунду, тим гарячішим він стане.
 
Якраз цю швидкість можна змінювати за допомогою регуляторів, пускаючи менше теплоносія в радіатор. 
 
Терморегулятор на батарею може бути ручними і автоматичними. Складається з термостатичної головки і вентиля. Різниця в управлінні - автоматичному або ручному - залежить від термоголовки.
 
Звичайна - найпоширеніший варіант. Потрібна температура виставляється вручну. Такі термоголовки можуть бути з виносним, зовнішнім датчиком температур. Ці підвиди використовуються в особливих випадках, коли недоцільно датчик встановлювати близько до батареї - наприклад, поруч є ще одне джерело тепла.
Програмована термоголовка. Досить поставити потрібну температуру один раз і терморегулятор далі сам зробить за вас всю роботу. Можна програмувати температуру. Наприклад, після вашого відходу на роботу вона знижується, а до повернення будинку знову тепло. Так вдається заощадити до 50% тепла. Причому управляти можна за допомогою смартфона.
Такі регулятори потребують електроживлення: від батарейки або від мережі.
 
 
Плюси терморегуляторів:
 
Регулювання температур: від +5 до +27 градусів.
Комфорт. Точність регулювання - до +1 градуса.
Разом з лічильниками тепла дають вагому економію.
Електронні моделі можуть стати частиною системи "розумний будинок".
Терморегулятори: коли це вигідно?
Чи всім будуть вигідні терморегулятори? Не завжди придбання розумних пристроїв для ваших батарей окупиться. Адже для двокімнатці потрібно придбати не менше 3-4 пристроїв. Коли це доцільно?
У вас великий котедж і користуєтеся 1-2 кімнатами. Щоб не жарило на всіх трьох поверхах, в невикористовуваних кімнатах "прикручуєте" температуру.
У вас в квартирі - лічильник тепла. Є сенс прикручувати опалення і економити.
 
Терморегулятори на батареї немає змісту ставити в наступних випадках:
У вас в квартирі і так холодно: сенсу зменшувати температуру немає.
У вас в будинку приблизно однакове тепло у всіх кімнатах. Ви регулюєте мікроклімат збільшуючи або зменшуючи температуру теплоносія.
нюанси використання
 
Терморегулятор не впливає на температуру теплоносія. Якщо батареї ледве-ледве гріють, найрозумніший термостат не зможе підігріти воду у батареї і зробити вам добре.
Якщо ви міняєте батареї, можете відразу подумати про покупку терморегулятора. Багато виробників пропонують їх "в парі" з радіатором.


Зроблено в Devtrix

Сайт розроблено компанією Девтрікс

Created by Devtrix
Page.if.ua - лічильник